Pfuuu, mă chinui să mut blogul pe siteul meu personal și cum mă pricep la probleme de it ca broasca la mandolină nu merg lucrurile prea repede, dar facem azi o încercare cu acest articol să vedem ce iese. Dar hai să vedem ce este azi de povestit.
Ziua de sâmbătă, vacanță, vremea de afară este minunată și aici la mine în pădure lucrurile sunt foarte liniștite și calme. Mă aflu departe de agitația cauzată de necesitatea de a face tone de cumpărături și toată nebunia. E mai bine ca pot trăi în propia mea lume,chiar dacă încă se insită să fiu normală, obișnuită.
Să mergem deci la ziua de 7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății, asta pentru că în anul 1948 este creeată organizația mondială a sănătății. Este important de știut că principalul scop al acestei sărbători este aducerea în prim plan a ideei că foarte mulți oameni de pe acest pământ nu au acces la nici un fel de sistem de sănătate. Sigur că acum românii plătitori de taxe ar țipa că plătesc mult și nu avem condiții în spitele, nu avem medicamente, nu avem o grămadă de lucruri și este cât se poate de adevărat, însă aș vrea să mai spun încă o dată, că pe acest glob există oameni care nu beneficiază deloc de sistem de sănătate, așa că data viitoare când există posibilitatea să fim tratați de un medic este bine să ne aducem aminte de acest lucru. Să nu înțeleagă nimeni greșit, că aș spune cumva că sistemul nostru este perfect și trebuie să tăcem și să acceptăm, pentru că nu este deloc așa.
Mergem în 1863, pe teritoriul patriei, unde la Sibiu se făcea un congres național al românilor, condus de mitropolitul Andrei Șaguna, care are ca scop principal să îi expună împăratului Franz Joseph revendicarile politice ale românilor. Am văzut pe parcusul mai multor articole că românii din Transilvania au avut de dat o luptă lungă și grea pentru a fi ascultați. Sincer, câteodată am impresia că lupta nu s-a sfârșit nici acum.
Mergem în SUA anului 1927 unde are loc prima transmisie televizată la mare distanță, un experiment realizat cu succes. Când mă gândesc că nu mereu deschideai televizorul și puteai să butonezi unde vrei…
Mergem la cel de-al doilea război mondial, anul 1945, când nava japoneză Yamato, este scufundată de către submarinele americane. Aceasta a fost cea mai mare navă de război construită vreodată.
În 1994 extremiștii hutu au declanșat genocidul din Rwanda și au ucis 500.000 de oameni în decurs de 100 de zile. Mă întreb unde a fost restul omenirii.
Anul 1931 se naște regretatul actor Amza Pelea. Atât de rău îmi pare că acest om s-a dus mult prea devreme și apreciez foarte mult întreaga sa muncă. Din păcate obișnuim să apreciem ce nu mai avem și mai puțin oferim apecierea noastră celor aflați în viață.
Ne mai auzim!