Viața secretă a cadavrelor de Mary Roach – recenzie

86489933 2770878839672613 2586427433045458944 n - Viața secretă a cadavrelor de Mary Roach - recenzie

  Vin cu o recomandare mai…neortodoxă. Ei bine, fix așa ca mine! Viața secretă a cadavrelor, de Mary Roach este o carte apărută în colecția Sapiens a grupului editorial Art. Mary Roach este psiholog și autor american, foarte cunoscută pentru umorul său extraordinar și pentru curiozitatea sa nativă. Mi-a plăcut la nebunie cum a prezentat totul în această carte și mi-a trezit interesul pentru ceea ce ar mai avea de spus. 

  Povestea corpurilor umane după moarte a fost extrem de interesantă și spectaculoasă. Știu, știu, nu vorbim despre așa ceva, este tabu, grotesc, macabru și uite tot așa. De multe ori nu povestim nici măcar despre moarte. Ne facem că nu există. 

  Am aflat foarte multe informații noi și interesante din această carte. Am aflat despre felul în care cadavrele ne salvează în fiecare zi viețile. De la cercetarea medicală, la construcția mașinilor și a avioanelor, cadavrele sunt de mare ajutor. Muncesc cot la cot cu semenii lor care încă se află în viață.

  Am aflat și despre istoria medicinei, despre cum am început să descoperim secretele funcționării corpului uman, care a fost evoluția chirurgiei, dar și granițele care trebuie să se impună. 

  Am aflat și lucruri îngrozitoare, despre cercetări din lumea militară, despre animale chinuite până în zilele noastre cu scopul găsirii armelor perfecte. Și nu numai. Oameni și animale chinuite cu diferite scopuri. Avansarea tehnică și tehnologică nu s-a făcut doar pe spatele studiului și a descoperirilor științifice. Și nu se face nici acum. 

  Utilizarea cadavrelor este de o importanță extraordinară și curmă multe suferințe umane și animale. Mary Roach a stat de povești cu oameni din foarte multe domenii, oameni cărora le datorăm cu adevărat viața și nici măcar nu știm acest lucru. 

  A povestit și despre ceea ce și-a asumat ea scriind o astfel de carte, de la priviri, la înjurături și așa mai departe. Este un subiect extrem de sensibil, cu toate că trăim într-o lume…modernă. Au rămas, însă, bine înrădăcinate anumite viziuni și credințe din trecut, când omul nu știa prea multe. 

  Nu este o carte ușoară, nici de dragoste, nici de decembrie, sau mai știu eu ce.  Dar este o carte extraordinară și utilă. Lumea se extinde mult peste cupola de sticlă în care ne place nouă să stăm. Am aflat de curând că anumite cărți nu se iau în vacanță, altele nu se citesc de sărbători, altele nu sunt pentru nu mai știu eu ce. Nu am idee cum se fac aceste împărțiri, pentru mine o carte bună și interesantă este pentru orice moment. Dar, fiecare știe mai bine. 

  Am aflat și că trebuie să explici foarte clar totul, să nu mai presupui că se înțelege de la sine. Este o carte despre cadavre. Și nu rămân întregi. Deci bănuiesc că îți trebuie „stomac„ sau ceva de acest gen. 

  Mie mi-a plăcut! Mult! A tratat un astfel de subiect cu umor și nu oricine poate să facă asta. O carte despre știință, salvare de vieți și realitate, mult mai mult decât o carte macabră. Colecția Sapiens este absolut genială!

Se găsește aici: https://www.libris.ro/viata-secreta-a-cadavrelor-mary-roach-ART978-606-710-586-5–p10892316.html

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Viața secretă a cadavrelor de Mary Roach - recenzie
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *