Trecerea de pietoni

image text v2 - Trecerea de pietoniNu am ascultat de un om de care-mi place foarte mult și pe care îl respect, atunci când mi-a zis ”Nu te supăra și nu te certa niciodată cu proștii, te vor trage în jos la nivelul lor și te vor bate cu expreință”. Dar ajungi la un moment când te saturi de ei, când te saturi să primești lecții de moralitate și de ce trebuie să faci de la diverși șlapi și începi circul. Ai argumente, ești capabil să discuți și te gândești că din moment ce au murit oameni să ai dreptul de a nu fi de acord cu cineva e ok, dar hei, trăim în lumea în care dacă nu ești cu trendul ești ultimul om. Te face troacă de porci și este cu nasul pe sus. Nu există să nu aibe dreptate, se bagă în seamă tot timpul.

Pfuai și dacă nu aș cunoște și nu aș sti cam cine își permite să povestească…Cum să deschizi tu gura, că nu ști. Nu faci, nu dregi și nu știe nici cel mai mic lucru despre tine sau despre cum gândești. Toți își permit să dea lecții și ai cumva senzația că merită, dar adevărul este că nu trebuie să pierzi timp nici măcar să asculți ce spune.

Sunt micile satisfacții, dar trebuie profitat de ocazie. Ca exemplu doi nemți trec frumos prin mijlocul drumului, ca niște cretini și râd și se hlizesc și dau din mână, că doar în România e ok. Mă dezgust și îi aștept, le spun că nu știu la ei în țară care sunt regulile, dar la noi se trece pe la trecere și le artăt, apoi plec. Acele mutre mi-au făcut ziua. Dar să nu ne agităm, știm cu toții crudul adevăr. În concluzie, nu sunt nemții prin natura lor niște civilizați, așa cum credem noi, le este doar teamă de repercursiuni. Știe toată lumea că la noi în țară nu există repercursiuni. Cei de sus fac ce îi taie capul, foarte adevărat, dar hei, așa fac și cei de jos. Iar când spui ceva sar cu gura toți, cu asta cu corupții, că este singura placă. Înainte să îmi explice toată lumea cum stă treaba știu clar că la noi în țară nu se trece pe la trecere, decât cu alte scopuri decât cele pentru care a fost făcută. Dar eu trec pe la trecere, mereu și da, am avut satisfacția de a le spune asta celor doi domni extrem de civilizați.

Dar pe aia i-am prins pe picior greșit și au fost surpinș și șocați, dar cu românii stau altfel treburile. Lor nu le poți spune că fac ceva greșit, spre exemplu unei mame cu un copil în brațe și altul de mână că nu este ok să treacă aiurea, căci vai ce îți auzi. Și doar am zis de atâtea ori că nu mai zic și nu mai întreb, dar noh, aparent nu este destul.

M-am bucurat mult de protestul pe trecerea de pietoni, că așa au mai ajuns și unii care îs mereu pe mijlocul drumului să afle cum se utilizează, sper.

Ar fi de asemenea frumos să afle și părinții cum se utilizează copiii. Spre exemplu dacă esti tătic jmecher la bazin de cinci stele cu urmașii țării după tine ar fi extraordinar să nu îi lași să fie peste tot, cum ar fi cu fundul lipit de geamul saunei, cât timp tu ești relaxat pe șezlong, departe de această scenă cu tablețoiul în lăbuțe. Tot frumos ar fi ca în același bazin să nu îl lași să arunce pungi. E drept ca te aștepți ca măcar acolo să nu găsești gunoi aruncat și acum era momentul ca cineva să îți arate că ești naiv.

Mai nou trebuie să dăm explicații legate chiar și de hobbi-uri, căci vine un băiat din ăsta de le știe pe toate și îți spune că nu înțelege cum de îți permiți să faci tu ceva, că doar sunt probleme serioase de rezolvat. Am râs un pic.

Din păcate nu te poți lupta, căci nu se pot purta conversații decente, oamenii de acest gen pot doar să jignească, căci în rest le știu pe toate, așa deci îți pierzi timpul. Ajungi să te enervezi și te duc la nivelul lor, unde nefiind obișnui, pierzi.

Nu interesează pe nimeni, toată lumea are numai drepturi. Și se bagă în seamă câte unii care cred ei că au inventat coada la prună și mersul pe jos de îți vine să le tot spui, dar cu ce scop? Adică ai cu cine și de ce? Nervii mei sunt mai importanți și acum abea am înțeles cu adevărat ce ați încercat să îmi spuneși, iar eu nu am ascultat. Acum am înțeles, e bine să mergi pe drumul tău și să îi lași pe toți să povestească până nu mai pot, butonul de ignore funcționează și în afara facebook-ului.

Dar azi m-am abținut să îi răspund cucuoanei (despre care întâmplător știam cât de linge blide este) că îmi imaginam că domnia sa este implicată în toate și este frumoasă, deșteaptă, corectă și mai ales foarte brașoveancă, deci nu era neapărat să se bage în seamă.  Poți sta liniștită madam, sunt profund impresionată, aproape am lesinat.

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Trecerea de pietoni
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *