Rivalele de Jeanne Mackin-recomandare carte

20200726 120951 780x1040 - Rivalele de Jeanne Mackin-recomandare carte

 În mod normal citesc cu nerăbdare, sunt curioasă să aflu ce se întâmplă, care este ideea, finalul și așa mai departe. Dar la cartea aceasta am savurat și mi-am imaginat tot soiul de variante. M-a surprins plăcut și mi-a oferit o perspectivă extraordinară asupra unei lumi reale dintr-un trecut nu foarte îndepărtat. 

  Inițial am privit totul cu scepticism. Creatori de modă, o lume a hainelor, lucruri pe care eu nu le-am înțeles niciodată și nici nu le-am apreciat. Dar am zis să îi dau o șansă și ce bine am făcut! Am descoperit că este o carte despre mult mai mult, despre istorie, despre femei care trebuie să aleagă o tabără atunci când la poartă bate un război. Și aici vorbesc despre existența lor într-un altfel de front, cel al influenței. 

  Desigur este vorba și despre dragoste, dar nu una convențională. În momente critice alegerea unei perechi poate fi cu două tăișuri. Este o carte despre pierderi și despre apariția unui om simplu într-o lume complicată care nu îi aparține, dar căreia trebuie să îi facă față. Și mai mult de atât, o fată oarecare se trezește în mijlocul divergențelor din lumea modei și a politicii, fără să știe cu cine trebuie să țină și de ce. 

  Ce să spun? Mi-a plăcut foarte mult povestea, intriga și mai ales faptul că am cunoscut un personaj nou. Elsa Schiaparelli, dintr-un motiv oarecare a fost uitată, spre deosebire de rivala sa, Coco Chanel. Eu m-am bucurat să o descopăr și am căutat mai multe informații despre ea. Am concluzionat pentru a mia oară că istoria este nedreaptă. 

  Frumos conturată, cartea aduce în discuție, chiar fără să îți dai seama, ce înseamnă un război, câte vieți nevinovate distruge și cum scoate la iveală practici pe care cu câteva zile înainte toată societatea le blama ca fiind barbare și departe de noua civilizație. 

  Totuși viața merge mai departe. Dacă supraviețuiești războiului și conflictelor politice, dacă crezi că mai poți, este bine să îți aduni puterile, să lași în urmă trecutul și să mergi mai departe, să construiești o viață nouă pentru că fericirea așteaptă după colț. 

  Eu vă sfătuiesc să încercați această minunăție pentru că are multe surprize plăcute. 
Se găsește aici:

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Rivalele de Jeanne Mackin-recomandare carte
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *