Rezultatele nu sunt doar pe cântar

belly 2473 1280 780x520 - Rezultatele nu sunt doar pe cântar

Recunosc că luna septembrie nu a venit cu rezultatele așteptate din punct de vedere al corpului. Poate că am pus prea multă presiune pe faptul că ajungem la un an de când am început călătoria către schimbare, am tras cu scopul de a trece linia de sosire cu rezultate cât mai bune. Da, e un concurs, da, e un concurs cu mine. Dar organismul nu reacționează mereu așa cum credem noi că se va întâmpla.

  Aș vrea să spun că nu am fost dezamăgită, dar vai de mine ce ipocrită aș fi! Am fost, ca prim impact, dar apoi m-am liniștit. Am mers toată luna la antrenamente și m-am bucurat de ele din tot sufletul.

  Uneori nu este vorba numai despre rezultatele pe care le afișează cântarul, ci despre anumite schimbări care se simt, se oglindesc diferit. Corpul capătă o anumită postură, hainele stau altfel, începe să se simtă schimbarea.

  M-am confruntat cu o viroză de sezon, care m-a scos un pic din ale mele și la care a trebuit să fiu atentă. Din fericire am reușit să nu fiu țintuită la pat, dar am mâncat așa cum mi-a cerut organismul, am fost atentă să nu-l obosesc și mai tare.

  Am făcut și o scurtă pauză de la antrenamente, atât cât să-mi dau seama ce este cu mine, apoi am mers, recunosc că atunci când nu este grav, un pic de mișcare mă face să mă simt mai bine, să-mi recapăt puterile.

  Am mai făcut greșeala de a mă concentra pe o anumită dată, de a crede că totul este legat de ea. Până atunci, la X eveniment, trebuie să dau jos atâtea kilograme, trebuie să și mai trebuie să. Sigur că la început pare o idee foarte bună, nu de alta, dar până la urmă avem nevoie să ne așezăm în spațiu și timp. Dar ce se întâmplă atunci când rezultatele nu sunt conform planului?

  Păi să vedem, la mine a însemnat dezastru. Nu am reușit să…, uneori a fost chiar pe dos și atunci toate lucrurile au luat-o la vale. De ce nu am reușit? De ce sunt aici? De ce trebuie să mă zbat în continuu? De ce pentru mine lucrurile sunt mai grele decât pentru cei din jur?

  Și de acolo am încetat să mă mai „chinui”. Până la urmă dacă nu sunt rezultate, atunci munca depusă este degeaba. Sigur că uneori mi-am impus niște rezultate improbabile, poate chiar imposibile, alteori au fost prost centrate în spațiu și timp. Uneori au fost complet acceptabile, însă nu s-a întâmplat. Dar nu m-am uitat către ce a adus munca, ce a însemnat pentru mine, pentru corpul meu. Nu. M-am uitat, la ceea ce am crezut eu că înseamnă, lipsa de rezultate. Și apoi, după ce am călcat în picioare toată munca depusă, mi-am dat dreptate.

  Mă străduiesc să nu mai fac așa, chiar dacă nu este atât de ușor de făcut. Tentația este acolo, tentația de a măsura, de a cântări, de a privi critic, de a intra în disperare. Dar corpul nu este o mașinărie exactă, contrar unor opinii, el reacționează diferit, în funcție de multe, extrem de multe situații.

  Îi dau pace, va face el ce crede. Acum are susținerea mea, nu am să mai fac tot posibilul să-l distrug. Arunc o privire către minte, către emoție și-mi dau seama că a fost o perioadă mai ciudată, plină de schimbări și decizii, o perioadă diferită care a urmat unei perioade grea.

  Așa că merg mai departe.

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Rezultatele nu sunt doar pe cântar
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *