Regina roșie de Philippa Gregory

1073023 - Regina roșie de Philippa Gregory

Am vorbit despre Doamna apelor de Philippa Gregory săptămâna trecută și acum merg mai departe cu seria. Regina roșie este lady Margaret Beaufort, o femeie posedată de o ambiție imensă. Tanti a fost mama primului rege din cea mai faimoasă dinastie a Angliei, cea a Tudorilor, bunica vestitului Henric al VIII-lea. Marea problemă era că Tudorii nu prea aveau motive să urce pe tron, drept urmare lupta până acolo nu a fost una ușoară, ba poate chiar nici cinstită.

  Ei bine, regina roșie este un personaj pe care eu l-am detestat mereu, peste tot, în filme, în cărți, în istorie. Philiipa m-a ajutat să o detest și mai tare pe femeia asta, cu toate că a făcut tot posibilul să fie cât se poate de cinstită cu ea. I-a dat voce ca să-și prezinte istoria din punctul ei de vedere. Așa-i frumos și corect, dar uuuuh ce m-a călcat pe bătături. Cred că orice prăjitură, oricât de bună, mi-ar fi stat în gât dacă ar fi trebuit să o mănânc cu ea.

  Am și compătimit-o pe ici pe colo, recunosc, am admirat-o, pentru că nu ai cum altfel, i-au reușit niște chestiuțe de-a dreptul șocante, care păreau de pe margine extrem de aproape de imposibil. Dar… nu pot cu ea, îmi stă-n gât 😊

  Oricum vă invit să citiți cartea, viziunea istorică este fantastică, plus că trebuie neapărat să o cunoașteți și pe ea, cine știe, poate că vouă o să vă palcă. Se găsește aici:

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Regina roșie de Philippa Gregory
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *