Pisica, ieri, azi și mereu

pisica 2 - Pisica, ieri, azi și mereu

  În data de 8 august se sărbătorește Ziua Internațională a Pisicii. Este vorba despre aceste minuni pufoase care ne fac viața mai frumoasă. Pisica, minunata felină, este alături de om aproximativ 9500 de ani. Asta înseamnă că omul a cunoscut pisica și apoi, 7400 de ani mai târziu, creștinismul. 

  Egiptenii au fost primii care au domesticit pisica, având nevoie de ea pentru ținerea la distanță a șoarecilor. Între timp a devenit un animal sfânt, extrem de iubit și de protejat. Azi este cel mai răspândit animal domestic din lume. Sau cel puțin așa se crede încă. Nu de alta, dar s-au făcut niște descoperiri recente și anume un mormânt vechi de 9000 de ani, din Cipru, în care exista lângă scheletul omului, un schelet de pisică. Deci nu prea știm exact de când pisica a devenit cu adevărat companionul omului, cine știe ce alte lucruri se vor mai descoperi. 

  Umblă foarte multe vorbe despre acest animal, unele adevărate, alte departe de. Spre exemplu se spune că este un animal nesociabil și solitar. Ultimele studii arată că nu este chiar așa. Cu siguranță pisica nu este la fel de dornică de compania umană, precum este câinele, dar asta este pentru că nu prea are chef să primească ordine. Sincer, eu o înțelg perfect. 

  Pisica este un animal cu simțuri foarte bine dezvoltate, un animal nocturn, căruia i s-au atribuit puteri magice. Se spunea că pisica poate simți cutremurul și furtuna. Alte popoare cred și acum că pisica este un animal special, ce are legături puternice cu lumea de dincolo. Spre exemplu slavii o consideră păzitoare a sufletelor moarte, de aceea, spre marea mea surprindere, am găsit în Rusia foarte multe pisici în cimitire și biserici. Ele sunt tratate regește, bineînțeles. Este interesant cum tronează pisica în mijlocul tonelor de aur și de marmură și peste tot găsești micile bliduțe de mâncare și de apă. Sunt foarte simpatici. 

  Turcii le consideră păzitoarele omului, de aceea se pot găsi peste tot, pe toate străzile și locurile publice, fără a fi tratate rău, desigur. Ba chiar din contră, lumea se oprește să stea la o poveste cu ele. 

  Pisica simte vibrații negative și încearcă să le repare. De aceea vine și se așează pe tine, în locul care doare, încercând să vindece. Deci pisicul, minunatul, poate să fie un super erou!

  Nu aveam ce să discutăm din punct de vedere al simțurilor, pentru că toate sunt de n ori mai dezvoltate decât cele ale omului. Pisica este deținătoare a organului lui Jacobson, asemenea câinilor și cailor, ceea ce înseamnă că poate gusta mirosurile. Fascinant, nu-i așa? 

  Felinele torc, mai ales puiuții. Este vorba despre niște vibrații sonore care implică tot corpul și a căror explicație nu a fost încă găsită. Pisica toarce și de plăcere, dar și de teamă, chiar și atunci când este rănită sau muribundă. Torsul pare să aibe un rol de vindecare. Felinele mari nu mai torc atunci când ajung la maturitate, doar pisica domestică a păstrat acest gest minunat. Este adevărat că cel mai tare torc când sunt micuți și nu există senzație mai minunată. 

  Pisica este un animal care visează foarte mult, știați asta? Doarme mult în timpul zilei, fiind mai mai activă în timpul nopții, fiindcă asta îi dictează instinctul său de vânător. 

  Pisica are treburile ei, este clar. Că apără de șoareci, că vede și înțelege dincolo de granițele lumii noastre, sau că îi însoțește pe morți în călătoriile lor, este un animal deosebit. 

  Știu că unii oameni au alergii, iar alții se simt pur și simplu iritați în prezența lor ( se zvonește că agită tare unii demoni), dar asta nu înseamnă că trebuiesc maltratate. Îmi este greu să cred că este necesar să spun asta, dar văd și eu în ce lume trăim. Deci, nu maltratați pisicile, nu maltratați nici un fel de animal! Și învățați copiii să iubească animalele, vor deveni niște adulți mai responsabili și mai frumoși! Și desigur toată lumea ar fi mai fericită cu un pufos alături!

  Pentru noi a depășit de mult statutul animalului de casă și a devenit, între timp, un frumos membru al familiei. Își dorește să se joace, își dorește să stea de vorbă și să intervină în diverse activități.

pisica - Pisica, ieri, azi și mereu

  La mulți ani tuturor pisicilor din lume!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Pisica, ieri, azi și mereu
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *