Oare?

Tot trebuie să taci, pentru că altfel te pui cu trendul și ți-o iei, dar ajunge mai frate. Deci se spune prostest pașnic, da? Te întreb eu pe tine așa, faptul că în continuu spui ce proști sunt ăia m *** celor care votează cu, ăla așa, ești cretin dacă, tu și toată familia sunteți așa și faceți așa pentru că aveți altă părere decât am eu, după părerea ta de atotștiutor asta este pașnic? Ai senzația că violența verbală, miliardele de jigniri care curg așa în continuu nu fac parte din categoria violență? Hm? Dacă mă apuc să te jignesc eu pe tine te urci pe mine, că nu am voie, că penali, că una, că cealaltă, dar vai, tu ce faci? Ești mândru de tine și ai senzația că ești așa un fel de super erou, dar nu ești. Ești un personaj care stă pe net și jignește în stânga și în dreapta, pentru că așa este normal, european, civilizat.

Am văzut vehiculată ideea că vezi dragă doamne ce ar fi făcut jandarmii de afară. Vai de capul tău ce ar fi făcut, meri și întreaba-i pe spanioli cam cum e treaba. Ia du-te tu în SUA și lovește un polițist și vezi cam cum e treaba. Sau nu ești capabil să recunoști pentru că nu îți place finalul. Îți spun eu ce nu s-ar fi întâmplat, un an de zile de proteste ”spontane” cu organizator și tot ce trebuie nu ar fi fost permise. Am auzit-o pe aia faină, da, dar în străinătate puterea nu aparține corupților. A da? Hai să vedem un Berlusconi, spre exemplu și hai să vedem cum se protesta păzit de pușcă și ca să vezi tu ce chestie, așa e legal și așa se face.

Altceva ce mintea mea proastă nu înțelege, ce este un penal? Este condamnat sau pur și simplu știm noi că este penal și gata? Am spus că ipocrizia asta mă scoate din minți. Ca mic exemplu o fătucă candidează, cu un tată în spate fost mare politician și bineînțeles că iese și mă duc repede repede să ștampilez că e așa de deșteaptă, la 24 de ani și nu este atinsă de corupție și ceeeel mai important, este de dreapta. Dacă cumva era de dincolo, fix aceeași persoană se arunca în ea cu tot wc-ul. Mă lași?

Am înnebunit cu asistații sociali, mai mult decât atât am făcut școală, m-am chinuit și am lucrat pe salariul minim pe economie (când era pe bune 2 lei), bani din care îmi plăteam și naveta și mai rămânea de un cola, că de-o apă plată în oraș sigur nu și m-am chinuit cu un sistem în comă. Nedreptate, lene, prostie, un stat corupt și nepăsător, m-a usturat puternic. S-a dat legea cu asistații și locurile de muncă, nu e bună, e o mizerie, ce jeg, ce aia, până ieri țipam numai despre asta. Nu e bun. Bine, atunci.

Mă mai gândeam la o variantă tare veselă. Dacă în momentul în care a ieșit domnul președinte, cei care nu au votat cu domnia sa (și sunt acolo niște oameni, amintesc faptul că scorul a fost strâns, așa pentru cei care au uitat) ieșeau în stradă și începeau să spună că s-au furat alegerile, că cei care au votat cu el sunt proști, că ei nu vor și gata, că are proces, că e corupt, că aia și cealaltă și cereau să fie ascultată strada și încurcau pe toată lumea așa, când aveau ei chef, că doar e spontan, ce se întâmpla? Ah, da, stiu, de ce nu se iau măsuri, de ce li se permite, de ce nu ies jandarmii, de ce aia? Da? Sigur că răspunsul este nu, căci ipocriza este mare.

Tu vrei să te ascult pe tine care îmi povestești in continuu că îți e rușine că ești român? Pe aceea care se duc în Parlamentul Europei și fac de porc țara asta pentru că așa știu ei că se face? Comportament de slugă, da șefu, suntem ultimii proști, ultimii fraieri, cum zici tu așa facem! Păi dacă ți-e rușine că ești român du-te frate de aici, du-te în țara visurilor tale unde nu sunt corupți și stai acolo calm și linișit și uită unde te-ai născut, uită de țara asta care nu este pentru așa o personalitate corectă și perfectă ca tine.

 

 

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Oare?
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *