Despre Nebun de fericire, de J.Lawson

nebun2 - Despre Nebun de fericire, de J.Lawson

 „Și merg pe trotuare liniștite, și pe la petreceri zgomotoase, și filme întunecoase, și un mic demon se uită la lume împreună cu mine. Uneori doarme. Uneori se joacă. Uneori râde cu mine. Uneori încearcă să mă omoare. Dar e tot timpul cu mine.„

Nebun de fericire, de Jenny Lawson, publicată la editura Globo, 2019, traducere de Răzvan Lerescu

  Am ales pentru recenzie o carte minunată, care m-a distrat și din care am învățat o mulțime de lucruri. Este cu adevărat o bijuterie, despre o mulțime de lucruri neplăcute, care nu trebuie tratate cu atâta seriozitate. M-am regăsit în aceste rânduri și mi-am permis să râd de mine, de momentele de anxietate care ajung să te facă nebun. 

  Societatea a creat niște tipare de comportament și de reacții și poți foarte ușor să te găsești călcând pe lângă. Când ai niște probleme, când amețești, suferi de dureri diverse sau ești bolnav  este greu să îți aduci aminte de tipare. Așa te găsești în lumea celor anormali. Uneori amalgamul acesta de „diferit„ poate creea un șir lung de probleme, depresii și temeri. 

  Așa ajunge un om care suferă din diverse motive să nu se vindece, ci să se adâncească într-o mulțime de cărări singuratice și întunecate. În loc de asta avem șansa de a face haz de necaz. Pare o variantă mult mai accesibilă și mai distractivă. 

  Nu este nimic potrivit și normal în rândurile acestei cărți și cu toate acestea nu este nimic mai corect și cu mai multă logică. Și mai interesant a fost pentru mine faptul că citind această carte, mi-am dat seama că nu sunt singura, că mai există și alte persoane care trec prin aceleași probleme, care nu se simt integrate în normal. Este cam greu ca cei din jur să înțeleagă, pentru că nu simt la fel, de aceea Jenny Lawson ne învață să găsim singuri modalitatea de a face față nebuniei din noi.

  Din această carte poți învăța că nu are nici un rost să te ascunzi, să încerci să fi așa cum nu ești, pentru că ar fi o muncă extrem de grea și în zadar, iar când lumea va descoperi că este un fals se va supăra. 

  Ca o mănușă mi s-a potrivit cartea aceasta și o recomand cu drag tuturor care s-au simțit măcar o dată în afara tiparelor de normalitate, dar și celor care vor să îi cunoască mai bine pe cei care nu sunt chiar… la locul lor. 

  Vă veți distra copios, asta pot să promit. Întortocheate sunt căile nebuniei!

Cartea se găsește aici: https://www.libris.ro/nebun-de-fericire-jenny-lawson-GLO978-606-94563-3-0–p10893783.html?afid=ioanatrif

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Despre Nebun de fericire, de J.Lawson
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *