Mickey și Minnie Mouse-15 mai

 

minnie si mickey - Mickey și Minnie Mouse-15 mai

La mulți ani Mickey și Minnie Mouse!

 

15 mai, când m-am apucat să fac documentarea pentru acestă minunată zi am avut senzația că lucrurile nu sunt foarte interesante și am fost un pic dezamăgită, dar încetul cu încetul am descoperit că acolo, printre rânduri se aflau informații foarte amuzante, iar altele importante, care mi-au făcut ziua.

 

Ca și mic update, proteste din fâșia gaza continuă, s-a ajuns la 55 de morți și 2700 de răniți. Israelul a utilizat forța asupra protestatarilor încă de la început iar declarația oficială este legată de faptul că vor face tot ce le stă în puteri pentru a-și apăra granița. Nu mă pronunț în nici un fel, pâna la urmă discutăm despre vieți umane. Să vedem România cum joacă mai departe căci pâna acum văd că servesc stăpânilor americani. Nasol este când ai mai mulți stăpâni și aceștia nu au aceeași părere.

 

Mergem mai departe să punctăm câte ceva mic așa și începem cu 1848, Blaj, unde românii protestează împotriva unirii Transilvaniei cu Ungaria și proclamă națiunea română drept egală cu celălalte. Am mai povestit noi despre munca dusă de românii din Transilvania și exemplele sunt și mai multe și vom încerca să punctăm tot ce se poate.

 

Și ca să arătăm că ne ținem de cuvânt, mergem în anul 1868, tot la Blaj, s-a cerut autonomia Transilvaniei și repunerea limbii române ca și limbă oficială alături de maghiara și germana. Interesant este faptul că autonomia Transilvaniei intră și azi în discuție, dar puțin pe dos față de discuția de atunci.

 

Mergem în anul 1873, pentru a spune adio domnitorului Alexandru Ioan Cuza, această figură extraordinar de importantă a românilor, prim domnitor al principatelor unite în lumea modernă. Se spune despre el că a fost ales de masoni, pentru că era la rândul său mare mason, însă nu s-au găsit dovezi în acest sens. Eu sunt un mare fan al acestui personaj istoric, deoarece este ultimul care s-a certat puternic cu averile bisericii și i-am cam sărit așa pe drăguți.

 

Forte foarte important, anul 1928, când sărbătorim prima apariție a lui Mickey și Minnie Mause, în filmul Plane Crazy de Walt Disney. Vai de mine, draga mea copilărie și nu numai! Sunt niște desene atât de minunate și vreau să cred că încă actuale. A fost unul dintre primele desene cu sunet, nici nu îmi vine să cred cât timp a trecut de atunci!

 

Mergem la anul 1935 când, la Moscova este deschisă prima secțiune a faimosului lor metrou. Peste 500 de companii au participat la construcția lui și este, încă în zilele noastre, unul dintre cele mai faimoase metrouri din lume. Cu puțin noroc, de mâine într-o săptămână voi păși cu propiile mele piciorușe la Moscova și voi avea ocazia de a vedea această minunăție a lumii.

 

M-a distrat tare mult următoarea știre și anume, anul 1940, SUA, participăm la vânzarea primei perechi de ciorapi de nylon. Discutăm despre o mare invenție, care ocupă și azi un loc extrem de important în viețile oamenilor. Nu știu, dar eu nu am fost niciodată cel mai mare fan.

 

Vin așa mai recent, pentru a spune ceva foarte interesant legat de deșteptăciunea acestui frumos popor. Discut despre 2017 când „Muza adormită„ a frumosului nostru Brâncuși a fost vândută la New York cu suma de 57,3 milioane de dolari. Nu mai vreau să îmi aduc aminte și să mă alterez cu privire la întregul circ legat de „Cumințenia Pământului„, căci pâna la urmă este o bucată de piatră.

 

Închei prin a-i spune un drum bun și foarte lin spre pace și liniște domnului Țopescu, care azi s-a stins din viață.

 

Ne auzim!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Mickey și Minnie Mouse-15 mai
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *