Maria Stuart de Stefan Zweig

20826352 YNJC - Maria Stuart de Stefan Zweig

  „O văduvă de rege nu se îmbracă în aceste zile la fel ca femeile din popor, în negru posomorât, care e pretutindeni culoarea doliului. Numai ei i se cuvine să poarte ”doliul alb„.

  Azi sunt 434 de ani de la moartea Mariei. Maria Stuart de Stefan Zweig este o carte pentru cei pasionați de istorie, dar și pentru curioși. Maria a Scoției este un personaj controversat chiar și în zilele noastre, învăluit în mister și o mulțime de păreri care se învârt în jurul ei. 

  Am aflat informații noi, frumos povestite, nu am simțit că lectura a fost greoaie sau dificil de parcurs. Ba din contră, m-a bucurat și mi-a stârnit interesul. Maria Stuart a avut o mulțime de dificultăți de înfruntat și a fost înconjurată de femei puternice care au marcat-o, ba chiar care i-au hotărât destinul, ba chiar și viața. 

  S-a străduit să-și pună viața la punct, dar și să fie fericită în același timp. Totuși pentru o regină este un lucru dificil să le împace pe amândouă și se pare că Maria nu a înțeles acest lucru. 

  Am încercat să o înțeleg, să văd unde a greșit și am descoperit un personaj complex și pe alocuri greu de digerat, așa cum cred că au fost toate capetele încoronate ale respectivei perioade. Și-a dorit extrem de tare și coroana Angliei, lucru pe care nu prea l-am înțeles, cert este că lucrurile s-au întâmplat altfel decât și-a imaginat, cu un final interesant. Fiul său a devenit regele Scoției și Angliei, regina care a ordonat decapitarea ei s-a văzut nevoită să lase coroana dinastiei Stuart. Extrem de interesant final. 

  Oricum, a fost o lectură cât se poate de interesantă și o recomand cu dragă inimă. Cartea se găsește aici:  

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Maria Stuart de Stefan Zweig
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *