Mănâncă sănătos, trăiește armonios

90559097 241155386927573 5384439824268656640 n - Mănâncă sănătos, trăiește armonios

Ce mâncăm? Este întrebarea zilnică pe buzele tuturor. Restaurante, magazine, chioșcuri cu mâncare, toate, peste tot. Poate fi distractiv uneori, însă ajungem la o anumită vârstă, o perioadă a vieții când trebuie să ne regăsim în spațiul nostru.

  O masă acasă poate să aibă o mulțime de semnificații, să unească oamenii, să se transforme într-o tradiție de familie, sau pur și simplu într-o bucurie fără margini. Dar pentru asta este bine să fii pregătit și să ai câteva alimente mereu la îndemână, gata să îți sară în ajutor. Pentru mine totul începe dis-de-dimineață când trebuie să îmi pregătesc cafeaua. Îmi place să pornesc ziua cu mirosul proaspăt, cu o spumă extraordinar de pufoasă și gustoasă.  Bineînțeles pentru asta trebuie să ai condițiile necesare: super cafea, super lapte și tot așa.

eco destination cafea macinata breakfast 250g 600x600 1 - Mănâncă sănătos, trăiește armonios

  Totuși nici cu mâncarea lucrurile nu stau diferit. Spre exemplu eu sunt un vegetarian convins încă din copilărie și m-am obișnuit să mă pregătesc singură pentru masă. Dat fiind faptul că nu am cămară, mi-am făcut un dulap cu minuni. Din el nu lipsesc niciodată foile pentru lasagna, pentru că îmi place să le pregătesc cu cremă de spanac. 

  Dar bineînțeles că în afară de pofte, sunt categorii de alimente pe care este bine să le ai pe aproape, cu ajutorul cărora poți pregăti mâncăruri extraordinare, fără să te mai chinui să mergi la cumpărături. Fără să exagerezi, este foarte bine să ai un mic stoc, pentru că niciodată nu se știe ce se întâmplă. Spre exemplu eu am pus la păstrare două, trei pungi cu făină de secară. Nu de alta dar este bună pentru o mulțime de preparate, de la pâine, la biscuiți extrem de gustoși care se pot unge cu gem încântător de fructe. 

  Tot în dulapul cu minuni mai țin măcar o pungă cu linte, pentru că este una dintre legumele mele preferate și îmi place să mănânc supă sau tocană. Bineînțeles că nu trebuie să lipească orezul, pentru că un-doi se pune la fiert cu niște legume colorate și iese o mâncare de nu te mai saturi. Pun totul la cuptor, așa cum am învățat de la bunica și aștept, chiar dacă mirosul mă face să poftesc tot mai tare. 

Linte galbena 500 g BIO 600x600 1 - Mănâncă sănătos, trăiește armonios

  Bineînțeles că nici o pungă două de paste diferite nu strică, căci nu se știe niciodată. Sunt foarte sănătoase atâta timp cât sunt făcute din cereale integrale, sunt sățioase și se pot servi cu diferite sosuri, sau legume. Unde mai pui că se fac și foarte repede?! 

Tagliatelle grau integral 600x600 1 - Mănâncă sănătos, trăiește armonios

  Zahărul este și el bun, desigur atunci când se consumă în cantități mici și când este zahăr brun, cât mai puțin procesat. Avem nevoie de energia lui! Spre exemplu mie îmi place să fac deserturile în casă, pentru că să fim serioși, ceva dulce merge din când în când, chiar dacă nu recunoaștem. Dar de ce să ne ascundem, când putem să facem noi ceva bun și de o mie de ori mai sănătos.

  Am lăsat la final ce era mai important. Am descoperit o minunăție de mâncare de care îmi este mereu poftă și care merge în orice moment al zilei, mai ales cu pâine proaspătă de secară și roșii cărnoase și gustoase. Este vorba despre humus cu ardei copți, o minunăție și nimic mai puțin! Am să vă las cu ale voastre, pentru că eu trebuie neapărat să îmi pregătesc o feliuță gustoasă, înainte să mi se lungeasca urechile de poftă! 

Humus cu ardei copti 180 g 600x600 1 - Mănâncă sănătos, trăiește armonios
235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Mănâncă sănătos, trăiește armonios
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *