Istoria frumuseții de Umberto Eco-recomandare

11881725 RFBL - Istoria frumuseții de Umberto Eco-recomandare

„După ce canoane, după care gusturi și uzanțe sociale se poate numi „frumos„ un corp? Cum se schimbă imaginea Frumuseții în timp și cum se schimbă ea în raport cu bărbatul și femeia?”

  Ce este de fapt frumusețea? O să descoperiți că este o întrebare cât se poate de grea, pentru că definiția ei stă bine ascunsă în sufletul fiecăruia dintre noi. Timpul schimbă multe, inclusiv acest concept extraordinar sub care trăiește omul. 

  Umberto Eco ne propune o călătorie fascinantă în istorie, artă, mitologie, dorință și schimbare. Cum a arătat frumosul fizic și cel sufletesc de-a lungul omenirii? Ne putem da seama ce influențează scena frumuseții?

  Sigur că frumosul și urâtul trebuie să fie în oglindă, de cele mai multe ori urâtul scoate în evidență frumosul, deci joacă un rol extrem de important. Totul stă în balanță, de la simplitatea unui animal, la complexitatea lui Dumnezeu. 

  Este o carte-călătorie în lume, în timp și mai ales în omenire. Frumos ilustrată și superb scrisă merită studiată, mai mult decât citită. Mie mi-a ridicat o mulțime de întrebări despre ce este în mintea mea, despre ce reprezintă pentru mine frumosul și urâtul, lumea în general și mai ales schimbarea. 

  Omul are nevoie de reprezentarea conceptelor principale ale lumii în care trăiește, pentru a le înțelege mai bine. Frumosul/urâtul, bunul/răul, viața/moartea mai ales, motive pentru care ele se găsesc de la începutul timpului în artă, literatură, religie, simbolistică. 

  Nu este o carte pe care o citești și o pui înapoi la locul ei din bibliotecă, ci o pui într-un loc pe care să îl tot vizitezi, o deschizi și redescoperi lumea, trecutul și prezentul. Eu vă invit să-i oferiți o șansă, pentru că merită din plin. 

  Cartea se găsește aici:  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *