Integru și încruntat

Mi-am promis că nu mai ies din lumea mea, căci deja este tot poporul în jurul meu care le știe pe toate. Am concluzionat că pe Dumnezeu (oricare zeu/divinitatea/creator, i-am zis așa generic) dacă l-am aduce la conducerea superbului popor, ar primi niște lecții de moralitate de i-ar clănțănii dinții în gură.

Atâta dăm din gură și le știm pe toate și dacă nu ne place ceva atunci avem niște replici de doi lei bine învățate și gata. Un simplu exemplu este fotbalul. Am citit zilele trecute un superb articol scris de niște tineri jurnaliști despre campionatul mondial, am râs cu lacrimi. Erau foarte revoltați că FIFA și-a permis să accepte organizarea unui asemenea eveniment într-o țară comunistă și nedezvoltată precum Rusia și multe multe altele pe același ton. Adică acum a organizat Rusia, care a fost, este și va fi un imperiu, tura viitoare SUA, care este la fel și povestesc românii, care nu vor mai pupa un campionat decât după apocalipsă. Nici măcar albitrii nu am avut, dar avem jurnaliști profi. Și dacă îl va organiza China mai băieți, ce? Acrii strugurii, huh? Hai măi băieți nu mai fiți atât de supărați, că niciodată nu o să vă bată pe voi nimeni la democrație și integritate, nu vă agitați. Lumea acesta toată știe că sunteți minunați și o să fiți primi sfinți canonizați în viață.

Nu mă mai supăr, nu mai iau jignirile personal, mi-am învățat lecția. Ce nu pricep eu este de unde atâta dramă și tragedie, frate? Vai de mine, să plângem pentru țara asta care se duce de râpă și să stăm toși încrunați și paranoici că poate am ratat pe cineva care votează cu ciuma roșie. Și vai de mine, a plecat Codruța, cel mai extraordinar om și acum să vezi. Mai lasă-mă în pace!

Mai nou trebuie să dai explicații despre hobbiuri, că ești cam hadicapat așa dacă faci spre exemplu reconstituire pentru că e pierdere de vreme. Nu vi se pare că exagerați un pic luptătorilor? Că eu mă întreb pe zi ce trece dacă așa vă comportați acum, dacă mâine ați avea toată puterea, așa cum vă doriți și cum se face într-un stat democratic, desigur, ce o să faceți? Eu cu siguranță ajung direct pe rug.

Citeam jurnalele reginei Maria, despre care am scris cu mare drag ( http://slashacudetoate.eu/regina-maria ), jurnalele de război, unde descria lucrurile oribile care se petreceau în fiecare zi, boli, sânge, moarte, chin și tot aveau speranță măi! Incredibil, dar aveau speranță. Jumate de clob a murit de ciumă și a existat speranță, viața a mers mai departe,viața a mers mai departe în timpul și dupa niște catastrofe.

Am văzut filmulețul cu cobra care vine și primește apă din bidon de la oameni, care se hotărăsc să împartă puținele resurse cu șarpele și să dea naiba ca nu sunt încruntați. Dar un pic așa rușine nu vă este de cei care suferă cu adevărat și au motive să fie încruntați? Stai acolo la birou, în corporația ta și 24 din 24 numai și numai asta și numai asta.

Nu am putut merge la festivalul de la Oradea și îmi pare foarte rău pentru asta, așa poate că mai ieșeam din dramele și discuțiile astea inutile. Felicitări organizatorilor pentru minunăția pe care au făcut-o și felicitări unei primării care chiar se ocupă și unui oraș care a reușit să se dezvolte. Tot respectul meu pentru orădeni și pentru conducerea acestui oraș, care mai și face ceva.

Iau Brașovul ca și exemplu, a cărui conducere este acolo de 1000 de ani. Dacă un pic plouă, tot orașul este blocat, canalizările sunt praf și toată lumea se trezește că trebuie făcut ceva când plouă 100 de litrii pe minut. Păi ce ai făcut măi până atunci? A da, ai udat florile din sutele de giratorii. Bravo, e bine, dar serios? În fața blocului meu, dintr-un canal crește un copăcel și apoi aaaaa, inundație, ce ne facem? Și desigur, guvernul este vinovat și pentru asta, gata, prostest. Dar aleșii locali? Ei cu ce trebuie să se ocupe? Nasol va fi și când cetatea și dealul pe care șade aceasta vor pleca la vale, peste oraș și asta va costa niște vieți, dar cu siguranță va fi guvernul vinovat, dacă va fi de coloare potrivită. Am avut și noi un festival din ăsta așa de doi bani, ceva ani, ne-am străduit singuri că nu a avrut conducerea să ajute, ce naiba, dacă nu am încercat și noi construirea unui giratoriu la intrarea în cetate, ce să facem acum?! Dar e ales și reales și nu le mai face nimeni observație cu cine votează și corupție și toate cele. El poate să vină să zică, nu am știu aia, ah nu am văzut aia și e ok, are voie, ca el nu este cu ciuma. Păi cine a dat mai baiatul autorizație să se construiască blocuri te miri unde și să se distrugă te miri ce, cine? Aaaaa, nu știu, huăăăăăă, jos ciuma roșie?! Antenele? Etc etc

Pentru simpaticii care vor dori din nou să îmi taie gâtul pentru că huuuăăă ciuma și antene și ce știu eu ce alte din astea, explic că nu discut aici despre apărarea unui guvern de stânga, ci atrag atenția că mai avem și aleși locali, depre care nu am auzit de ceva timp nimic. Nu am auzit de prostest pentru distrugerea Șcheiului prin construcții de blocuri și defrișări aiurea, spre exemplu de la cucoana mare șcheiancă cu protestele, dar până la urmă nu poți să vorbești urât despre cei care te plătesc, așa-i? Te cred că ai timp să te fâțâi pe trecerea de pietoni și să arunci cu gunoi în cei care spun că le încurci programul, când matale stai și freci menta pe banii primăriei. Pe banii primăriei? Nu, cucoană, pe banii mei, a muritorului de rând.

Dar hai să stăm acolo încuntați și să ne încurcăm unii pe alții, să credem că unul sau celălalt ar face ceva pentru noi. Dacă nu îți e clar că atunci când este vorba despre borcanul cu miere toți trântorii bâzâie la același roi, ești naiv.

Până una alta, ghici ce? Viața merge mai departe, iar românul este la fel de stilat ca întotdeauna, cu pantalonii de stofă la dungă, adidași, tricoul verde de plastic în pantaloni, cu serviata în mână și cu critica la el. Un nene povestea el sus și tare, în autobuz, desigur, cum comuniștii au făcut și au dres și de toate a avut. Păi te cred frățioare că nu aveai nici după ce bea apă și fraierii ăia te-au făcut domn și „brașovean„ și iat-o pe nevastă-ta cu blănurile și cu mortăciunile la gât la coadă la lapte și cine sunteți voi. Nu s-a schimbat absolut nimic, este descrierea unui lucru care se întâmplă și azi, exact la fel. Doar că marii de azi nu mai spun că le-au dat comuniștii, deși știm bine că așa a fost, ci din contră, ești mare anticomunist și critici și vai și ce a pătimit țara asta din cauza lor…sigur erai primul care să le spună și lor ce lepră au fost liberalii. Da unde stati tu mai băiatule? Păi am apartament de la mama și tata. Zăăău? Și mama și tata l-au cumpărat? Pai normal. Și e cumva acel apartament pe care l-au primit de la comuniști? Huăăăă, ciuma roșie.

Pe comuniștii adevărați i-a dus un pic capul, când au sosit la putere au bărbierit pe toată lumea din vechiul regim, așa se face treaba. Doar că la noi, după 90 și-au schimbat doar partidul și hopa, se cheamă anticomuniști. Aceeași Mărie, altă băscălie.

Ști nu ai nevoie nici de politică, nici de conducere ca să fi om, ca să nu arunci gunoiul pe jos și în pădure, să vorbești frumos, să îi respecți pe cei din jurul său și să fi om, cu adevărat. Dar atâta timp când văd ce faci, cum te comporți, stiu ce este de capul tău și îmi explici tu ce mare democato-filosof ești o să îmi permit să nu dau doi bani pe sfaturile tale din cărticica : ”Cum să fi un mare ipoctit”, pardon, democrat. Și știu, nu-mi spune, huuuăăă antenele, ciuma, astea, știu, e ok!

Între timp lucrurile în țară, pentru oamenii de rând merg la fel. Trebuie să muncească, să vadă cum să se descurce, nu au timpul și resuresele necesare să fie integrii la proteste, să filosofese și să discute fonfleuri în continuu. Se uită la prețuri, condiții și portofele și constată că nu contează care regim a avut puterea, căci lucrurile au stat la fel, deci da, 100 de lei în plus pentru ei fac diferența. E bine și cu judecatul și cu datul ochilor peste cap și mizerii gen am plecat din țară pentru că nu eram respectat și vai de mine și drame și spume la gură, dar eu și aici și acolo îs numai în excursii, la resturante și la bere. Și tata mi-a dat banii să fac școala afară și să fiu prințesică și să vin să povestesc cum este asta cu dreapta și cu tot și mă uit urât la cei care nu sunt de acord cu așa o personalitate deșteaptă și intregă ca mine, care strâmbă din nas la mirosul de animale, grajd și oameni săraci, dar îs așa o patrioată și așa de tare îmi respect străbunii, de voi habar nu aveți. E greu de crezut, știu, nu toată lumea este perfectă, nu toată lumea este așa de evoluată.

Imediat ne bate la ușă momentul centenarului când vom striga cu mândrie cum jos guvernul și din astea, că doar suntem patroți și murim pentru țară. Stai ce? Cum să murim pentru țară, da ce suntem nebuni? În țara voturilor pe făină și a corpuției? Nu vai, nu murim nici măcar în țară, dar hei, unde eram? Ah da, jos corupția și ciuma roșie și antenele! +poporul, complet, aș spune eu. Dar ce știu eu? Nu sunt cu trendul, gândirea mea rușinos de proastă, incorectă și cretină.

Și da, când meregem să comemorăm chestii, cum ar fi centenarul luptelor de la Mărăști, Mărășești, Oituz, anul trecut, ne ridicăm și plecăm repede pentru că ne-am plictisit și ne-am lăsat cratița pe foc. Ați scăpat necriticat domnule, pentru că sunteți din trend și nu se poate să faceți ceva greșit. Dar eu v-am văzut și pe mine nu mă interesează cât de gospodar sunteți, că nu îmi aleg șeful de scară. Și nici nu cred asta cu integritatea, iar patriot poate sunteți, dar nu patriot român.

Politica românească nu mai este după vorba că are și pădurea uscăturile ei, căci pădurea s-a tăiat pe bani grei.

Dar ce s-a întâmpla dacă nu ar merge nimeni la vot? Știu că băieții din trend tot spun că scorul lor de 1% la alegeri este din cauza faptului că vezi dragă doamne nu au ieșit unii la vot, sigur, sigur, să lăsăm așa, nu zicem că tot ciuma ar avea majoritate, că poate iar se alterează unii, șșșșt!

Așa nu merge treaba, e clar și atunci mă întreb, cum ar fi ca nesupunere civică să nu voteze nimeni, în nici o parte, să uităm de jegul ăsta de vot negativ și să mergem doar atunci când chiar avem cu cine să votăm pozitiv.

Și înainte să te umflii în pene cu ideea că asta nu va merge, pentru că făină și pixuri, despre asta știu, nu mai îmi spune, te întreb despre asta cu integrii ăștia de stau pe cârca ălora cu pixurile dacă au voie să facă așa ceva?

p.s: cum să ai o vârstă și să îți pui la poza de profil numele altei persoane? Ești în clasa a 6-a și îți scri pe mână Coduța inimă 4ever?!

A, da, Croația câștigă campionatul!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Integru și încruntat
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *