Generalul armatei moarte de Ismail Kadare-recomandare carte

13305586 ENAJ 780x1200 - Generalul armatei moarte de Ismail Kadare-recomandare carte

  O cartea extraordinară, demnă de domnul Kadare, scriitor pe care îl iubesc din ce în ce mai mult. O operă care îți face sufletul să tremure cu gândul la niște momente atipice vieții noastre obișnuite. 

  Un general italian și un preot militar primesc misiunea de a merge în Albania, la 20 de ani după încheierea celui de-al doilea război mondial, pentru a recupera rămășițele soldaților căzuți în luptă. 

  Generalul știe de la început că va fi vorba despre o misiune grea, însă se dovedește a fi aproape imposibilă. În Albania se vede nevoit să stea față în față cu dușmanii înfruntați de soldații pe care îi caută, să afle tot soiul de povești despre aceștia, ba chiar să se întâlnească cu un general german care are aceeași misiune. 

  Soldați tineri cu o mulțime de planuri de viață, cu dorința fierbinte de a găsi iubirea, de a trăi, sunt cu toții pierduți în pământ străin departe de familie. Bieții de ei…

  Despre obsesie, datorie și sacrificii, o cartea care te poate sfâșia pe interior, fără ca măcar să îți dai seama de asta. O poveste care te trimite în purgatoriu și te face să te perpelești în tot soiul de sentimente despre care nici măcar nu știai că există. 

  Fantasticul Ismail Kadare, un albanez care vorbește despre albanezi, un popor greu de înțeles de cei din afară. Un popor care urăște marea, deoarece crede că i-a adus numai rău. 

  Fantastic!

Cartea se găsește aici:

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Generalul armatei moarte de Ismail Kadare-recomandare carte
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *