Firul de aur de Kassia St Clair-recomandare

13293860 OWFR - Firul de aur de Kassia St Clair-recomandare

„Firul de aur sau istoria lumii văzută prin urechile acului„ de Kassia St Clair este o carte absolut minunată. Nu doar că mi-a plăcut la nebunie, dar am aflat o mulțime de lucruri interesante, despre trecutul nostru și dovezile care nu rezistă timpului, cele mai personale documente ale umanității, hainele. Din antichitate până la modernitate, o incursiune cât se poate de interesantă.

  Îmbrăcămintea i-a fost alături omului de la începuturile timpului și într-o anumită perioadă industria textilă a părut să avanseze. Am început cu lâna și cu fascinanta ei poveste, am aflat o mulțime de istorii interesante legate de acest material și de tot ceea ce s-a născut în jurul său. O lume întreagă născută și crescută din lână!

  Am mers mai departe la discuția despre mătase, despre lumea extraordinară pe care acest material prețios se naște, despre viermii de mătase și despre Orient. Am stat cu sufletul la gură așteptând fiecare cuvânt.

  Bineînțeles bumbacul a deschis noi orizonturi, dar a adus lumii noi probleme. Umbra lăsată de sclavie este și azi desupra capului nostru, iar problemele legate de rasism s-au adâncit în loc să dispară. 

  Mi s-a părut incredibil de interesant să aflu despre ce semnifică să îmbraci un astronaut și cât sunt de importante materialele pentru asemenea haine. Nici măcar nu m-am gândit la așa ceva, dar au fost niște informații extraordinare. Ce înseamnă să nu te poți schimba de haine timp de două, trei săptămâni, poate chiar o lună? Oau!

  Cel mai tare m-a dat peste cap partea legată de superbele materiale creeate din pânze de păianjen. Mi s-a părut efectiv fascinant. Aparent creațiile naturii nu pot fi bătute nici măcar de omul modern și de toată tehnica sa. 

  Materialele cu care s-a îmbrăcat omul de-a lungul timpului au avut o importanță majoră, iar felul în care am avansat din acest punct de vedere poate trasa o linie a omenirii. Materialele textile au reprezentat o artă, în cazurile nobilimii chiar o bijuterie. Materialele textile au reprezentat un soi de cult. 

  Omul modern a uitat o parte din această istorie extraordinară a sa și nu mai are acea relație intimă cu materialele textile, cu toate că sunt cele care îl acoperă, care îl mângâie și care îi alături alături mereu. Nu mai contează cu ce ne îmbrăcăm, calitatea textilă lasă de dorit, deci ce spune asta despre omul actual?

  Nu are rost să mai spun că sunt efectiv îndrăgostită de această carte, cred că este destul de clar. O recomand cu drag tuturor celor care vor să afle lucruri noi, care au posibilitatea să îi lase cu gura căscată.

Cartea se găsește aici:

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Firul de aur de Kassia St Clair-recomandare
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *