fericire în outlet

clem onojeghuo HpEDSZukJqk unsplash scaled - fericire în outlet

  În general moda a fost, pentru mine, un cuvânt urât, cu o încărcătură negativă, tristă. Poate că sunteți curioși de ce și am vă explic. Moda este pentru femei slabe, frumoase, se poartă doar anumite haine, este vorba despre trend. Și dacă cumva ești în afara acestor tipologii, atunci moda se transformă într-un monstru. 

  Totuși sper că moda începe ușor să se transforme, să fie despre om, fiecare om, așa cum este el. Hainele au spus multe de-a lungul timpului despre istoria omului. Materialele, culorile și modelele au stat mărturie trecerii timpului. 

  Totuși, oamenii uită se se exprime cu adevărat cu ajutorul hainelor și a accesoriilor, ci mai degrabă încearcă să fie la fel ca cei din jur, pentru că cineva a zis, cineva a făcut și cam asta este problema care mă deranjează pe mine. 

chalo garcia  U7cMDE3J o unsplash 683x1024 - fericire în outlet

  Am fost altfel, nu m-am îmbrăcat „la modă„, mi-au plăcut hainele negre și roșu sângeriu. Mereu m-am uitat la materiale și la calitatea lor și am preferat modele în care să mă simt comod. Și am supraviețuit, contrar așteptărilor. 

  Mai mult de atât, în lumea reconstituirii istorice, studiez moda și materialele trecutului. Aparent prefer să mă îmbrac în lână când este cald afară, decât în plastic. Nu de alta, dar lâna menține temperatura corpului. Este momentul în care mie îmi place să mă îmbrac în culoare, însă trebuie să recunosc că mi-a plăcea să mă îmbrac mereu așa. 

  Dar pentru că nu se poate, trebuie să aleg din hainele „normale„ să zicem așa. Oricum pentru mine trebuie să fie confortabile, să mă lase să fiu eu, în orice moment al zilei. Este cam greu în zilele noastre, materialele nu mai sunt de calitate, iar modelele nu mi se potrivesc de niciun fel. Nu am să mai vorbesc despre bani și despre stigmatul pe care trebuie să-l poarte cei care nu au posibilități financiare prea mari. Și lucrul acesta s-a menținut de-a lungul timpului, din păcate aș spune eu. Nu mă deranjează să plătesc pentru calitate, însă mă deranjează să plătesc sume exagerate pentru un brand, care probabil a depus munca cândva, dar nu o mai face în zilele noastre. 

  Azi cred că facem câțiva pași spre eliminarea acestor bariere greoaie. Nici nu sunt un mare fan al magazinelor, așa că dacă găsesc ceva online sunt cât se poate de mulțumită. Și uite așa, tot căutând o variantă care să mă mulțumesc, am dat peste un magazin second hand pentru toate gusturile și buzunarele în același timp. 

  Fiecare dintre noi are dreptul să se simtă bine nu doar în propria piele, dar și în hainele care o acoperă. Suntem unici și avem posibilitatea să ne exprimăm prin moda pe care o creăm pentru noi, accesoriile pe care ajungem să le iubim și așa mai departe. Și toate aceste lucruri minunate nu trebuie neapărat să coste o avere. 

  Într-un magazin de încălțăminte second hand am găsit ghetele visurilor mele, blugii negrii pe care-i ador și o geantă încăpătoare și plăcută ochilor mei. Evernisaj nu judecă, ci te ajută să-ți găsești propriul drum, nu te obligă să încapi în tipare, ceea ce mi se pare extraordinar. 

  Și mai departe, nu contează pentru ce vrei să te îmbraci, că este vorba despre o excursie în capitala modei, sau o zi cu soare pentru oameni care iubesc culoarea neagră, acolo se găsește o soluție. 

alexi romano CCx6Fz CmOI unsplash 683x1024 - fericire în outlet

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - fericire în outlet
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *