Doamna apelor de Philippa Gregory-recomandare

914632 - Doamna apelor de Philippa Gregory-recomandare

  Philippa Gregory este una dintre autoarele mele preferate, romanele ei sunt absolut minunate. Sunt romane istorice, însă stilul ei de scris este aparte. „Doamna apelor„ este prima carte dintr-o serie care ne introduce în perioada intitulată „Războiul Rozelor„. Seria merge cu faptele până la sfârșitul dinastiei Tudor în Anglia și mai face câțiva pași prin Scoția, în perioada reginei Maria.

  Faptele acelor vremuri sunt prezentate, de această dată din prisma femeilor aflate în marea nobilime a Angliei, femeile aflate lângă tron, de multe ori chiar pe el. Doamna apelor este nimeni alta decât Jacquetta de Luxemburg, mama reginei Elizabeth Woodville.

  Tanti Jacquetta nu este tocmai obișnuită, ea se trage dintr-o veche familie despre a căror femei se zvonea că aveau legături cu zeița Melusina și erau înzestrate cu puteri neobișnuite. Astfel de zvonuri puteau fi extrem de periculoase pentru Anglia timpurilor despre care discutăm, o acuzație de vrăjitorie putea oricând să sară de la orice colț, dar J. știa foarte bine să se păzească. Femeie deșteaptă, curajoasă și neînfricată, reușește să-și trăiască viața după propriile dorințe, lucru greu de săvârșit pentru o femeie din acele timpuri și ajunge să-și vadă fiica urcată pe tronul țării.

  Oricum cartea este genială aici: https://bit.ly/3BtdmeQ

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Doamna apelor de Philippa Gregory-recomandare
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *