Despre dragoste si alți demoni de G.G. Marquez-recomandare

01EKYQN4YNDWGE7AN235BRZ1PK 780x643 - Despre dragoste si alți demoni de G.G. Marquez-recomandare

„Coada de păr i se desprinse, aproape căzându-i pe jos. călugăriței nu-i venea să creadă că era naturală. marchizul încercă să i-o înfășoare. Fetița îl dădu la o parte și și-o prinse singură, cu o îndemânare ce o surprinse pe călugăriță.

  • Trebuie să i-o tăiem, spuse.
  • E un legământ făcut Sfintei Fecioare până în ziua nunții, o lămuri marchizul.„

  
  Despre dragoste și alți demoni este o carte mică, însă are puterea de a te da peste cap. O lume ieșită din comun, cu o multitudine de parfumuri, de tradiții și un iz de nedreptate care îți face interiorul să urle. 

  Oamenii sunt diferiți, cred în tot soiul de lucruri care le definesc felul de a fi și așa cum nu se poate dragoste cu forța, nu se poate nici credință, oricât de tare s-au chinui lumea din jur. Povestea se petrece în vremuri în care demonii și posedarea erau explicațiile pentru altfel și neînțeles. 

  Umbra inchiziției domnește grotesc peste sufletul unei fete altfel decât altele. Totuși chiar și exorciștii ajung să simtă, să dorească, ba chiar și să se îndrăgostească. Până la urmă povestea a fost despre iubire, sau o ramură a ei, despre pasiune, dar în niciun caz despre normal. 

  Tot misticismul se învârte în jurul părului său lung, un legământ care spune că acesta nu va fi tăiat, ca o mulțumire adresată sfintei Maria pentru salvarea vieții fetiței. Dar dacă cei din jurul său, slujitori ai lui Dumnezeu se consideră deasupra acestui legământ sfânt? Oare Sierva Maria și-a primit pletele înapoi după moarte?

Unde se termină realul, boala și iubirea să facă loc demonilor și întunericului? Se poate ca iadul să fie conceput tocmai de cei care se laudă că sunt împotriva lui?

  O carte cutremurătoare, despre neajunsurile omului, despre superstiții, nebunie și pasiune, toate legate în stilul clasic al lui Marquez. 

Cartea se găsește aici:  

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Despre dragoste si alți demoni de G.G. Marquez-recomandare
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *