Despre crăciun, două vorbe

81212960 540667066663062 7755961859919839232 n 780x778 - Despre crăciun, două vorbe

  Sărbătorile de iarnă sunt sărbători păgâne, mai precis discutăm despre celebrarea regelui Soare, asta așa ca mică idee, să îmi asigur înjurăturile de rigoare de la început.  #detaliidetalii

  Moș Crăciun a sosit în secolul 19, într-o reclamă pentru jucării. #semaiintampla

  Până în sec 13 nu aveai voie să colinzi, era considerată o practică păgână. Ops!

  Spiridușii nu erau în trecut ajutoarele Moșului, ba din contră, erau creaturile care așteptau daruri din partea oamenilor, în schimbul protecției pe care aceștia le-o ofereau. Ei bine, se spunea că aceștia putea fi foarte de treabă, sau incredibil de răi. Se mai zvonea și că aceste variații comportamentale depindeau de felul în care erau tratați de către persoana cu care aveau de-a face. 

 Bănuiesc că Moșul este cel mai fericit în Irlanda, unde în loc de fursecuri și lapte, sau budincă de orez este așteptat cu o tradițională halbă de bere Guiness. Revista Forbes a făcut un top a celor mai bogate personaje fictive, iar Moșul ocupă locul 1, desigur. Uhuuu!!!

Prima instalație de împodobire a bradului a fost inventată în 1882, de către Edward Johnson.

Crăciunul a fost și el imoral, într-un anume moment din istoria Angliei, drept urmare a fost interzis de puritanul Oliver Cromwell, între anii 1647 și 1660. #decesanuexageram?

Prima beteală pentru brad, utilizată în Germania a fost din argint pur. Și tot din Germania a pornit ideea împodobirii bradului.

Nu vreți un papuc în cap? Ei bine, atunci dacă sunteți prin Cehia de Crăciun, aveți grijă! Femeile nemăritate stau în pragul ușii și aruncă un papuc, pentru ca felul în care pică vârful lor să le spună dacă se vor căsători sau nu. 

În SUA un card Visa este folosit, în această perioadă, de circa 5340 ori pe minut. 

Și cel mai important: pentru ca un brad sa atinga maturitatea necesara incat sa fie tăiat și adus în casa de Craciun, acesta trebuie sa creasca timp de 15 ani.

În rest vă doresc numai bine și multă fericire! Încercați să faceți ce vă place și poate să mai încărcați bateriile care sunt sigur pe 0. Nu lăsați gurile rele să vă controleze!

Vă pup!

Vă invit să încercați cartea mea Omul a uitat că trebuie să moară, poate o să vă placă, cine știe https://www.libris.ro/omul-a-uitat-ca-trebuie-sa-moara-ioana-trif-EIK978-606-49-0146-0–p11708448.html

Comments

    1. Post
      Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *