Delta Dunării, iar și iar

  Delta Dunării este un loc drag mie, o inspirație, un colț de paradis. Anul acesta nu am ajuns, dar sper ca la anul să văd din nou acele peisaje splendide. Am zis că până atunci să vă încânt cu o galerie foto și cu câteva cuvinte. Sincer, mi-am promis că la anul voi face tot posibilul să ajung în primăvară, să vedem dacă-mi și iese. Spre exemplu, nu am mai văzut de ceva timp lacurile și parcă a face acolo o vizită.

  Delta Dunării este într-o formare continuă de 10.000 de ani și este cea mai bine conservată deltă din Europa. În 1990 a intrat în Patrimoniul UNESCO, ca rezervație a biosferei. Delta crește în fiecare an, cu o biodiversitate de nemaipomenit.

  Se pot întâlni acolo peste 330 de specii de păsări, o mare varietate de animale și de pești. Este cea mai mare zonă compactă de stuf din lume și cea mai umedă zonă din Europa. În Deltă se găsește cea mai mare pasăre din Europa, pelicanul creț.

  Este o zonă absolut minunată, pe care aș vrea să o văd și toamna și primăvara, până acum am mers acolo doar vara. Ce aș vrea să spun este că mi-ar face o deosebită plăcere să ne ocupăm de acest loc minunat al nostru, să nu-l distrugem, așa cum avem obiceiul.

  În ultima vreme Delta a devenit o locație în trend, este tot mai multă lume acolo, tot mai multă bărci cu motor care deranjează fauna și flora. Aș vrea să văd primăvara când sosesc păsările acasă. Dacă mergeți acolo, vă rog din suflet să vă bucurați de fiecare moment și să umblați cu mânuși de catifea, pentru că este un loc unic prin liniște, pace și frumusețe.

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Delta Dunării, iar și iar
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *