Culorile si viata lor secreta de Kassia St Clair

01EZMTY7B87D8AQ068GVA804ES 780x1040 - Culorile si viata lor secreta de Kassia St Clair

„…privește spre negru și nu știi niciodată ce anume va privi înapoi spre tine.„

    11 mai este Ziua Internațională a Culorii, drept urmare azi vreau să vorbesc despre o carte specială. „Culorile și viața lor secretă„ de Kassia St Clair este un titlu care m-a purtat într-o călătorie deosebită, plină de informații noi și interesante.

  Am aflat despre o mulțime de culori noi, despre istoria lor fascinantă și despre ce înseamnă ele pentru umanitate. Nuanțe minunate, povești cât se poate de palpitante, bucăți de istorie a lumii și a umanității, o călătorie culturală de neuitat.

  De la pictură, la religie, la modă, la evenimente culturale și științifice, culorile au fost prezente peste tot. Am citit cu mare bucurie și nerăbdare această carte care m-a învățat tare multe. Recunosc că nu am știut despre toate culorile pe care le-am descoperit și nici despre însemnătatea altora, cu toate că se găsesc peste tot. A fost o lecție de istorie, într-un fel nou.

  Este o carte pe care am studiat-o cu mare atenție, am notat tot soiul de informații și cumva am descoperit că este un domeniu despre care nu am știut atât de multe lucruri și acum aș mai vrea să aflu câte ceva. Așa că nu-mi rămâne decât să mai caut.

  „Mulți văd însă albul ca pe ceva pozitiv sau ca fiind înzestrat cu o valoarea transcendentă, religioasă. Pentru chinezi este culoarea morții și a doliului.” Deci am descoperit din nou diferențele dintre culturi, cum o culoare înseamnă într-un loc fericire, puritate, iar în altul este culoarea morții.

 „Purpura este cea pentru care deschid calea fasciile și securile romane. Este un simbol al tinerei nobilimi; îl deosebește pe senator de cavaler; și îi domolește pe zei. Luminează orice veșmânt și, împreună cu aurul, este semnul gloriei și al triumfului. Din aceste motive trebuie să iertăm atracția ei nebună.” Mi-a plăcut la nebunie acest citat, care aduce la suprafață o istorie incredibilă a unei culori considerate a fi nobiliare. De asemenea am aflat care au fost costurile unor culori, la începutul vieții lor, uneori mult prea mari.

Cartea se găsește aici și pot spune că este senzațională:

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Culorile si viata lor secreta de Kassia St Clair
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *