Chanel de B.Meyer-Stabley, L. Maache-recomandare

130307248 199152285214241 2409703068083081064 n 780x780 - Chanel de B.Meyer-Stabley, L. Maache-recomandare

 „Cărțile au fost cele mai bune prietene ale mele. În aceeași măsură în care radioul e o cutie cu minciuni, fiecare carte e o comoară. Și cea mai proastă carte are mereu ceva să-ți spună, ceva adevărat. Chiar și romanele cele mai stupide sunt monumente ale experienței umane.” Coco Chanel

 Am citit și nu am mai scris nimic, dar azi încep cu Chanel de Bertrand Meyer-Stabley și Lynda Maache. O carte despre ea și nu doar atât. Este despre istorie, despre o lume dispărută, o revoluție, o marcă și despre nemurirea îmbrăcată elegant. 

  Coco Chanel (1883-1971) a fost o franțuzoaică care a pornit în viață cu o familie nu tocmai reușită și s-a dezvoltat în mediul auster dintr-o școală catolică. Acolo a învățat să coasă și s-a ambiționat să reușească în viață. 

  Cariera sa a pornit încet și s-a transformat în revoluție. Coco a crezut în ea și s-a transformat într-o legendă. Deși despre stilul ei se spune că este auster, elegant, clasic și sobru, a militat pentru libertatea femeii. Într-o lume a corsetului Chanel s-a aruncat asupra confortului. Ceva nou, șarmant și revoltător! 

  S-a lăsat inspirată de moda masculină și a pătruns într-o societate dornică de schimbare, în care femeile voiau luxul simplității, ideea tăierii părului și a băii în mare. Chanel s-a impus prin eleganța culorii negre și prin faptul că avea limba extrem de ascuțită. 

  Lucra mult, ierta puține și nu se dădea înapoi de la critica acidă. Toți cei care s-au ridicat după ei s-au văzut nevoiți să o înfrunte. Și-a exprimat și opțiunile politice de extremă drepta pentru care a fost asupru criticată după terminarea celui De-al Doilea Război Mondial. 

  Totuși a fost o veritabilă pasăre Phoenix, care a renăscut în repetate rânduri. Soldații americani au făcut coadă la ușa buticului său pentru a primi sticle cu parfum și uite așa s-a schimbat tabăra, cu toate că fusese în vizită privată la Churchil, sfătuindu-l să facă o pace separată cu naziștii. 

  Chanel a ajutat femeia să se îmbrace singură, a învățat-o să se demachieze și i-a oferit un șervețel făcut special pentru asta, i-a arătat că este în regulă să stea la soare învăluită într-o loțiune specială. Albul nu a mai fost la modă, ci bronzul. 

  Doamna nu și-a găsit pacea în ceea ce privește viața ei personală, poate că dragostea ei a murit prea repede, sau poate că nu a fost niciodată vorba despre o altă persoană, ci despre modă și nemurire. 

  Tare mult m-a impresionat cartea și am învățat lucruri noi, trucuri noi, despre lume, modă, lux și nebunie. Coco este un personaj enervant și fermecător în același timp. Cartea este aici:  

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Chanel de B.Meyer-Stabley, L. Maache-recomandare
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *