Carpe Diem dragii mei!

33365710 2082565538428926 2559967071542706176 n 300x169 - Carpe Diem dragii mei! 

Nu întotdeauna trebuie să întoarcem pagina, uneori trebuie să o rupem

Autor Necunoscut

Este despre curajul de a spune că fiecare trebuie să facă ceea ce este bine pentru el și asta înseamnă să fi capabil să ridici ochii din pământ și să te uiți în zare, departe. Este despre a lua din fiecare loc tot ceea ce este bun, de a lua experiența fiecărui om și de a învăța din greșelile lui.
Din câte știm noi o viață este pe acest pământ și nu suntem singuri, asta o știu. O știu pentru că închid ochii și soarta mi se alătură, mă ia de mână și plecăm împreună. În fiecare loc este ceva de învățat și în fiecare om este ceva de văzut, trebuie doar să caști bine ochii. Nu uita, deci, cască foarte bine ochii!
Lasă-i pe alții să spună, lasă-i pe cei din jurul tău să critice, să își dea cu părerea, mai ales pe aceeia care știu cel mai bine despre alții, căci acelora le este teamă să se uite în oglindă, acelora le este teamă să se uite la propriile vieți, decizii, întorsături, le este teamă de propria judecată. Vezi de drum și mergi mai departe, ști foarte bine ce este de făcut, o simți, iar universul te ajută, este lângă tine, trebuie doar să crezi.
Nimic nu se face fără încercare și eroare; notează greșelile, studiază cadrul, mergi mai departe, nu te scufunda nici în tristețe și nici în ură, notează, pune mâinile la spate, cugetă și mergi. Repetă de câte ori crezi că trebuie să faci aceeași greșeală pentru a învăța totul, pentru a deschide ochii așa cum trebuie. Dar când ai terminat, ai învățat totul, nu mai sta pe loc, nu te lăsa absorbit de acea rutină care te poate păcăli, ci pune punctul. Curaj, nu se întâmplă nimic.
Nimic în afară de moarte nu este fără soluție, până ai închis ochii se poate orice. Dar nu aștepta acest moment să faci ce trebuie. Ai curajul de a recunoaște când ceva sau cineva nu îți face bine, nu îți fie teamă să spui față de tine că ceva este toxic pentru psihicul și pentru sufletul tău. Lasă cuvintele și variantele, căci ști mai bine când nu e bine. Numai tu. Nu permite cuiva să îți spună cine ești, căci nu are nimeni acest drept, nimeni nu știe cine ești în afară de tine.
Deschide larg ochii, totul este fix în fața ta. Totul în viață și în lume depinde de percepție, nu de realitate. Realitatea generală nu există, doar cea individuală, așa că dacă ochii tăi văd, creierul tău percepe, aceea este realitatea, nu lăsa pe nimeni să îți spună altceva.
Deschide larg și gura, căci de aceea o ai. Nu pleca nici capul, nici ochii și nici gura. Spune, ești dator față de tine. Respectul se câștigă, nu este nimic gratuit, indiferent de rang, grad de sânge sau orice altceva. Se câștigă și este ceva pentru care se luptă.
Nu te lăsa pe o ureche, căci fiecare clipă este făcută pentru a studia, pentru a învăța, pentru a trage concluzii. Fă ceea ce este bine pentru tine, dar nu uita niciodată să te uiți la tot ceea ce a fost, tot ceea ce ai învățat, sufletele care ți-au fost alături.
Lasă loc de bună ziua, da, dar nu te întrista când cineva nu o face, ci bucură-te de toți cei care o fac. Și lor să le spui mai departe bună ziua, să ai un gând bun și o vorbă bună. Iar pe cei ce te-au criticat, care nu te-au ascultat, care te-au făcut să te simți aiurea, care nu te-au înțeles, care nu ți-au fost alături, iartă-i. Dar fă-o pentru tine, pentru ca sufletul tău să fie în echilibru. Nu lăsa frustrarea, ciuda să pună stăpânire pe tine, căci toate acestea rod din tine. Dar fă ceea ce trebuie pentru tine.

O piatră mi se ridică de pe inimă, curajul de a merge mai departe, mereu, orice ar fi se află în sângele meu, mintea este mereu deschisă și nu mi-o îngrădește nimeni. Merg mai departe, dar nu uit niciodată.

Mulțumesc, știți voi cine și pentru ce!

Am plecat în Rusia, ne auzim!

Carpe diem!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Carpe Diem dragii mei!
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *