Caminul copiilor deosebiti de Ransom Riggs-recomandare carte

20200711 195730 780x1040 - Caminul copiilor deosebiti de Ransom Riggs-recomandare carte

„Bănuiesc că ar fi trebuit să o iau ca pe o ofertă irezistibilă, dar aș fi preferat să petrec vara într-un lagăr de muncă silnică din Siberia decât să stau cu unchiul meu și cu copiii lui răzgâiați„

 O iubesc Eva Green din tot sufletul. Din acest motiv am tot vrut să văd filmul cu Miss Peregrine. Asta de ceva timp, dar cumva m-am tot sucit, m-am învârtit, am zis să încep cu cărțile. Pentru că dețineam setul de trei, am zis să încep cititlul lor în vacanță. 

 Ransom Riggs a scris poveștile ghidându-se după colecții de fotografii vechi, idee care mi s-a părut fantastică. 

 Căminul copiilor deosebiți este primul volum al poveștii și țin să menționez faptul că mi-a plăcut la nebunie. M-a prins așa de tare încât am uitat și de bagaje și de tot. După moartea bunicului său, Jacob pleacă să cunoască trecutul acestuia și în același timp să își găsească prezentul său. În sfârșit primește explicațiile pe care le-a căutat dintotdeauna. 

  Am relaționat cu personajul principal, poate de aceea m-a și atras atât de tare cartea. Un copil altfel decât ceilalți, cu o imaginație foarte bogată, care trăiește într-o lume aparte, pe care cei din jurul său nu o înțeleg. Dacă pentru unii se intitulează anormalitate și există zeci de procedee sociale menite să pună cu botul pe labe un astfel de copil, în această carte am găsit lumea deosebiților. 

  O insulă misterioasă, un adevăr deosebit și o mulțime de oameni diferiți care stau ascunși de lume. Este o poveste frumos conturată, cu o idee de excentricitate și o acțiune care te pune să cauți mai mult, să vrei să mergi mai departe. 

  Nu lipsește nici povestea de dragoste, cu toate că este diferită de ceea ce cunoaștem noi. Eu încă aștept să văd ce se va întâmpla, mai ales că totul s-a sfârșit într-un fel care m-a făcut să mă gândesc la o mulțime de lucruri care se vor întâmpla în următoarele cărți. „Dar o mare parte din lumea deosebiților n-a fost încă explorată„.

 Am încheiat lectura pe vapor, într-o atmosferă de vis și imediat am scos din geantă volumul cu numărul doi.   Superbă experiență! Voi reveni cu continuarea. Până atunci cartea se poate găsi aici:

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Caminul copiilor deosebiti de Ransom Riggs-recomandare carte
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *