Bijutieri de legenda de B.Meyer-Stabley, L.Catinot-Crost-recomandare carte

01EM6CADSHDGQD8VMJ5ENE2VEN 780x758 - Bijutieri de legenda de B.Meyer-Stabley, L.Catinot-Crost-recomandare carte

„Strălucirea și culoarea pietrelor prețioase sunt aceleași ca în urmă cu mii de ani și vor fi aceleași și peste mii de ani. Într-o lume care se transformă veșnic, aceasta este o constantă cu un șarm incontestabil. „

  Ei bine mi-am dorit această carte de când am văzut că va apărea și din fericire și-a făcut loc spre mine într-o frumoasă zi de vineri. Sâmbătă era deja citită și cu notițele făcute, pentru că a fost splendidă. 

  Bijuteriile au făcut parte din viața omului încă de la începuturile existenței sale. Sigur că putem să trăim fără bijuterii, nici nu se pune problema, dar parcă viața este alfel cu ele. Totuși în această carte lucrurile merg mai departe, este vorba despre legende, despre lumi apuse, regi și regine, putere și iubire, politică, religie și superstiții. 

  Recunosc că mi-a plăcut foarte mult partea despre bijuteriile din trecut, semnificația lor, faptul că au fost martorele schimbării, ale istoriei, ele fiind nemuritoare. Bijuteriile pot fi povești despre opulență, legende care te lasă cu gura căscată, momente de efectivă nebunie sau apropierea de divin, sau toate deodată. 

  Bineînțeles că au o simbolistică fascinantă, atât materialele cât și culorile folosite. În lumea bijuteriilor am descoperit păunul Herei, simbol al nemuririi, vârfurile ascuțite care aminteau de Sparta și motivul spicelor de grâu, cu trimitere la abundență și bogăție. Absolut fascinant!  

  În prezent diamantele fac parte tot din lumea bogaților, însă parcă și-au mai pierdut un pic din puterea lor legendară, parcă nu se mai apropie atât de mult de istorie, nu mai vin cu farmecul de altădată. Cumva mi-a fost într-un fel când am citit despre rubinul Prințului Negru, bijuterie purtată în lupte, care a asistat la schimbarea puterii, care era acolo când s-a terminat Războiul Rozelor și nu am mai fost atât de impresionată când am citit despre bijuteriile purtate de Lady Gaga. 

  Recunosc că cel mai mult am iubit partea despre Faberge, pentru că îi urmăresc cu drag de ceva vreme și i-am căutat evoluția de-a lungul timpului. Am auzit despre istoria lor fabuloasă în Sankt Petersburg și le caut peste tot. Mi-am cumpărat de acolo un mic suvenir, o cutie de bijuterii în forma unui astfel de ou și țin la el foarte mult, mă lasă să visez. Cred că atunci când purtăm bijuterii ne simțim mai departe de condiția umană, mai aproape de o lume aparte în care normalul și firescul nu își au locul. 

  Ei bine, eu zic că a fost o excursie absolut fabuloasă, în lumea regilor, a palatelor, a coroanelor, o lume pe care cu greu mi-o pot închipui. Fabricarea bijuteriilor este o artă splendidă și strălucitoare, mă bucur că am mai strâns câteva informații despre ea! 

Cartea se găsește aici:  

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Bijutieri de legenda de B.Meyer-Stabley, L.Catinot-Crost-recomandare carte
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *