Acasă la marea cea mare

94  Dunarea3 - Acasă la marea cea mare

  Marea…ce vis frumos, mai ales în astfel de momente grele. Nimic nu poate fi mai terapeutic decât gândurile la planurile de viitor. Aș vrea pentru anul acesta să mă concentrez la litoralul românesc, mai ales după toate încercările la care ne găsim supuși. Țara noastră va avea nevoie de sprijinul tuturor, iar înapoi ne va da vindecare. 

  Deja am început să mă uit la ofertă și să mă informez despre opțiunile pe care le am. În general prefer să merg în extrasezon, când nu este atât de cald și nici atât de aglomerat. Întotdeauna am iubit marea, am iubit liniștea și întregul univers pe care îl deschide în fața noastră. 

  Pentru mine marea nu este doar un calmant spiritual, dar și un terapeut fizic extraordinar. Plimbările pe malul mării fac întotdeauna bine pentru respirație, dar și pentru picioare. Cu toate că m-am născut și locuiesc la munte, am avut de copil o legătură unică cu marea. Și mai mereu mă orientez către locul în care scrie cazare Eforie Nord. Mi se pare cea mai reușită stațiune pentru gusturile mele și ale soțului meu. 

  Caut mai mereu un hotel care să aibe și piscină, îmi face plăcere să încep ziua cu o tură de înot, ba chiar și înainte să se lase mă bate gândul să mai profit de apă. Avem noi așa o relație specială. Și cred că dacă aș avea acasă o piscină nu aș ieși din ea. 

 În general aleg un pachet care să conțină mic dejun. Astfel pot avea un program destul de bine stabilit, cel puțin pentru prima parte a zilei: trezit, baie în piscină pentru revigorare, micul dejun și apoi călătoria spre plajă. Atunci când aleg hotelul mă uit și la distanța de parcurs până la mare. Nu trebuie neapărat să fie pe plajă, dar nici extrem de departe. Cât despre stelele hotelului, am ales până acum trei stele în România și nu am fost dezamăgită. Spun asta pentru că de exemplu, în Bulgaria, trei stele nu sunt chiar suficiente, calitatea lor este mai scăzută. 

  Ei bine, mie îmi place să scriu, o fac de plăcere, așa că am nevoie atât de inspirație cât și de relaxare. Așa că marea, plaja reprezintă partea de inspirație, cu care nu se compară nimic altceva, iar partea de relaxare vine, în general, de la serviciile oferite de hotel. Din acest motiv caut să existe și Spa&Wellness. Mă axez pe masaj, dar mai ales pe saună umedă. Și pentru că nu am voie să alerg decât pe bandă, să zicem că nu strică și o sală de fitness.  

  Pentru masa de prânz prefer să caut diferite locații, să încerc mai multe feluri de mâncare și de gătit. Am încercat și varianta All inclusive, însă atunci când sunt în concediu parcă aș vrea să mănânc ce poftesc, bineînțeles și în funcție de când anume poftesc, iar un program de masă poate ajunge să constrângă un pic. 

  Nu refuz niciodată o croazieră pe mare, mi se pare o experientă extraordinară și un moment excepțional pentru fotografii, ca să nu mai zic de inspirația și liniștea cu care vin de acolo. Marea este o lume într-o altă lume, un regat al necunoscutului pe care omul încearcă de milioane de ani să îl cucerească. Marea este acum paradisul unei lumi care ne pune la încercare. Mie îmi face foarte bine fiecare excursie făcută pe litoralul românesc, întotdeauna mă simt acasă, iar anul acesta va fi și mai important.

DSC02643 1 - Acasă la marea cea mare
Arhivă personală, Marea Neagră

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020.

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - Acasă la marea cea mare
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *