9 aprile – Liniște și pace, Ura!

IMG 20180524 221633 - 9 aprile - Liniște și pace, Ura!

*Sunt bucuroasă să spun că lucrurile stau de la foarte bine în sus. Este în continuare pentru mine liniște și pace.  9 aprilie 2019, de data aceasta.

Minunată zi, de 9 aprilie, luni, însă o luni fericită pentru că nu sunt la muncă, ci acasă cu Matka în brațe și mă ocup azi doar de scris, de citit și de luat aer din pădurea care troneză frumos în spatele casei mele. Pregătesc niște articole care să fie puțin diferite de ceea ce am scris până acum, sigurul impediment fiind, desigur, timpul, motiv pentru care mă bucur mult de câte o zi dedicată pentru asta. Îmi simt mintea limpezită și plină de nerăbdare și de asemenea sufletul încurajat de primăvara de afară, deși cu teamă spun că vara va fi cea care se va instala mi degrabă decât primăvara.

Ce pot să spun în rest?! Site-ul merge și sper că nu vor mai fi probleme și sunt foarte încântată și fericită și îmi place enorm de mult. Este adevărat că nu am mai scris de foarte mult timp și îmi aduc aminte acum ce bucurie era pentru mine și cât așteptam să pot scrie. Îmi pare rău pnetru tot timpul în care nu am făcut asta, însă mă străduiesc să nu mai îmi iau singură bucuriile.

Henry V 2 522fbe4 300x200 - 9 aprile - Liniște și pace, Ura! Mergem deci la data de 9 aprilie și începem cu o perioadă dragă mie. Anul 1413, Anglia, unde este încoronat rege Hanric V. Poate că acest nume nu vă spune prea multe, adaug faptul că cei noua ani de domnie au rămas legendari datorită luptei de la Azincort, din Războiul de 100 de ani, când armata franceză, net superioară celei engleze, este înfrântă datorită măestriei arcașilor. Bravo majestate!

1492, lumea își ia adio de la unul dintre marii patroni ai Renașterii, Lorenzo de Medici, Il Manifico. Acest domn a fost un mare fan al artei și a sprijinit un număr record de genii. Florența rămâne unul dintre locurile mele preferate.  https://slashacudetoate.eu/florenta-orasul-de-medici

Îmi place istoria enorm de mult și aș sta toată ziua să mă documentez despre acest subiect, mai ales azi, în lumea documentarelor, a accesului la informație, însă recunosc că nu m-a pasionat niciodată istoria SUA, asta dacă se poate numi istorie. Nu am fost încântată de nici de păriții fondarori, nici nu am leșinat iubind pe viață democația asta minunată și acestă nație care este perfectă și nu greșește. Adică, fiecare are în istorie meritul său și locul său, de aceea notez totuși ceva aici. Discutăm despre anul 1865, când generalul Lee predă armate Virginiei de Nord generalului S.Grant. America s-a împărțit în două, poate că nici până în zilele noastre nu s-au reunit cu adevărat.

Mergem iar la cel de-al doilea război mondial, ce să facem, este unul dintre evenimentele cele mai importante ale lumii moderne. Discutăm deci despre anul 1940, când Germania invadează Danemarca și Norvegia. Europa a cam căzut în fața Germaniei naziste, de ce așa repede și ușor, nu știu. Poate că nu se așteptau la atâta forță, poate pentru că Hitler a depus suficientă muncă pentru acest război și a împins de la spate lucrurile cu destulă forță. Cert este că sunt convinsă că toate țările s-au gândit într-un anume moment să discute despre pace cu dictatorul.

Revenim la țară, pe care o felicită din tot sufletul pentru faptul că deține aeroportul Otopeni din anul 1970. Ce să spun, îți doresc tot mai multe și mai frumoase, pentru ca dezvoltarea ta să fie continuă.

Mergem la un subiect pe care l-am tot atins în ultimele articole și despre care mi-am promis că am să mă documentez mai bine și o să scriu mai mult și anume conflictul din Iugoslavia. 1999, când președintele rus Boris Elțin iese cu o declarație către Occident, în care roagă marile puteri să nu forțeze Rusia să se implice în conflictul din Iugoslavia, pentru că acest lucru va însemna pornirea unui război eruropean, dacă nu chiar mondial.

charles2 213x300 - 9 aprile - Liniște și pace, Ura! Anul 2005 și aducem în discuție, de data aceasta, un subiect monden și anume căsătoria prințului de Wales cu Camilla Parker. Un mare scandal a înconjurat această temă, se spune că regina nu prea a fost de acord cu noua sa noră, iar pe partea celaltă se spune că prințul a renunțat la totul pentru ea și că nu va moșteni niciodată doritul tron al Angliei. Nu ar fi primul moștenitor al coroanei care renunță la tot pentru o femeie. Poate că ideea de a nu fi liber să iubești îi încolțește pe unii. Nu ne putem pune în locul unor astfel de personaje pentru că nu înțelegem ce semnificații există, iar eu una nici nu aș vrea să înțeleg.

Ne auzim!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 9 aprile - Liniște și pace, Ura!
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *