4 februarie – Ziua Mondială a Cancerului

 Avem azi o zi frumoasă, 4 februarie, trece foarte repede timpul și vine cu surprize din ce în ce mai mari. Avem un subiect nu tocmai plăcut, dar care este parte din viața noastră, care ne înconjoară și cu care aparent trebuie să învățăm să trăim. Este azi Ziua Mondială a Cancerului. Această nemiloasă boală ne înconjoară și apare din neant, pune la pământ rapid oameni dragi nouă. Alții se luptă cu această boală întreaga viață. Se spune că niciodată nu ești vindecat de cancer, ci vei fi pentru tot restul vieții fără cancer în acel moment. Nu se știe de ce și cum și de cele mai multe ori nu se știe de ce. Ne luptăm toată viața pentru diverse lucruri, în care investim nervi și patos, în politică, în diverși oameni, în partide și în concepte abstracte, fără a realiza că până la urmă depindem de nu se știe ce, iar întreaga noastră existență se poate sfârși în câteva clipe. O minunăție de om sfârșește o luptă cu un dușman invizibil, pentru ca la sfârșit să nu mai poate fi recunoscut nici măcar de cei apropiați. Trebuie să ținem minte că oricare dintre noi poate urma și că nu avem control oricât de mari și de tari credem că suntem. Ceea ce ne spun medicii este faptul că există anumite tipologii de cancer care pot fi depistate la timp și este bine să facem câte o analiză, două din când în când.  Drumuri bune celor ce nu mai sunt printre noi, poate că într-o zi ne vom revedea.

 Să mergem mai departe cu anul 1769, Anglia când se introduce pedeapsa cu moartea pentru distrugerea instalațiilor industriale. De ce am ținut neapărat să discutăm despre asta? Pentru că aș zice să fie băgată și la noi pedeapsa, dar nu doar pentru instalațiile industriale ci și pentru cele agricole, căi ferate, drumuri, străzi, clădiri, să fie cu ai pus mâna să ți se taie, din astea. Omul nu se naște civilizat, ci devine așa, de teamă sau prin educație. Totuși partea cu teama este mai eficientă și mai rapidă.

 1789, avem pentru prima dată în istorie președintele SUA, George Washington.

 O știre extraordinară, minunată, pe care nu trebuie să o ratăm. Anul 2004 de lansează aplicația intitulată Facebook. Ei bine, pornind de la o rețea de socializare, care te ajută să păstrezi legătura cu oameni pe care nu îi vezi în fiecare zi, care nu locuiesc în țară de exemplu, care te ajută să vezi locuri minunate și să afli tot soiul de lucruri interesante, am trecut la acel loc unde te enervezi de mori, unde toată lumea se înjură, unde este doar politică peste politică, unde ținem cu unul sau celălalt, de parcă există un politician căruia să îi pese de noi. Ei, este câteodată bine să mai conștientizăm câte una alta, dar de cele mai multe ori este pierdere de timp și de nervi și ideea democratică românească, dacă nu gândești ca noi meriți să mori.

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 4 februarie - Ziua Mondială a Cancerului
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *