4 aprilie, să sperăm o zi minunată și extrem de important pentru mine, Ziua Internațională A Animalelor Fără Stăpân. Fac un extrem de mare oamgiu pentru aceste vietăți care în viața mea sunt foarte importante și reprezintă fericirea mea de zi cu zi, liniștea sufletească și cel mai frumos acompaniament posibil. L-am luat pe Lord când era puiuț și sincer este o minunăție de câine pe care nu l-am putut lăsa nici măcar o clipă din secunda în care l-am întâlnit, alături de Fetița, un cățel extrem de cuminte și iubitor, a cărei boală și moarte mi-a rupt sufletul și apoi a sosit Matka, piciul familiei, prințesa mea din Serbia, pe care o iubim extraodinar de mult.
Niște animale minunate și fericite. Vă mulțumesc din inimă pentru că existați, iar Fetița cu siguranță ne privește de sus.
După aceste minunății superbe care aduc numai bucurie, am să trec și câteva lucrușoare pe aici. Rămânem pe teritoriul patriei și mergem în Moldova lui Ștefan cel Mare, anul 1459, unde se semnează pactul cu Polonia. Înceteză astfel războiul între cele două, iar domitorul moldovean recunoaște suzeranitatea polonă.
Mergem în Anglia anului 1581 unde Francis Drake se întoarce din călătoria în jurul lumii și este înnobilat de către regina Elizabeta, cea care a sponsorizat călatoria. Când mă gândesc ce preocupări aveau englezii pe vremurile alea…
Venim în țară, anul 1920, când este premiera primului film românesc Păcală pe Lună. Mi s-a părut fascinant titlul și desi nu l-am văzut recunosc că brusc mi-a stârnit curiozitatea. Nu știu de ce, dar pare ceva atât de românesc, încât nu am cuvinte să spun. Să revenim deci cu o comparație, desigur nedreaptă, anul 1581 Anglia, călătorie în jurul lumii, România, chiar România Mare a anului 1920 premierea filmului Păcală pe lună. Dap, sună correct.
Mergem mai departe, în Bucureștiul anului 1944, care este bombardat masiv de către trupele anglo-americane, soldate cu pagube material importante și mai grozav cu un număr important de victim. Încântător, nu este așa?
Las și eu puțin asta aici: în anul 1945 Ungaria este eliberată în totalitate de sub ocupație fascist de către trupele româno-sovietice. Atât.
Mergem la știrea cea mai importantă și îmi pare rău că nu am un tricou cu așa ceva, în anul 1949, 12 națiuni semnează pactul nord atlantic, cu alte cuvinte se formează NATO. La muulți ani și îmi pare foarte rău că nu am cerut liber de la muncă pentru a face un tort.
Anul 1953 moare regele Carol al II-lea. Am mai povestit despre acesta în articolele trecute, însă adăugăm că a murit în Portugalia în timp ce se afla în exil și alături de el a fost îngropată femeia pe care a iubit-o și pentru care a pierdut coroana, Elena Lupescu. Sigur că nu a fost lăsat în pace, bietul om, după ce a murit, dar o să vedem în curând de ce.
Anul 1968 este asasinat Martin Luther King, mare luptător pentru încetarea discriminării rasiale. Așa cum am observant că este cazul la americani când discutăm despre asasinatele unor oameni influenți, vorbim și în acest caz despre condamnări ambigue, fără să se demonstreze foarte clar despre ce este vorba. Poate că mult după ce vom fi murit, se va afla adevarul.
Dar cel mai important, să nu uităm, este ziua lor, a animalelor fără stăpân. Nu mi-aș dori decât să aibe fiecare o casă minunată și să fie iubite, pentru că merită. Omul nu a înțeles niciodată ce înseamnă dragostea adevărată, doar animalele au înțeles asta.
Un copil crescut cu iubirea unui animal lângă el are șanse foarte mari să devină un om bun!
Ne auzim!