29 octombrie – Ziua Internațională a Internetului

internetul 3f1b3be8ac49e0 4 300x255 - 29 octombrie - Ziua Internațională a Internetului
Să mai și comunicăm cu realitatea, propun

Azi este Ziua Internațională a Intrnetului și fie că recunoaștem sau nu acesta este extrem de important pentru omul de azi, se poate spune că este vorba chiar despre dependență. A avea acces la informație la un click distanță nu este un lucru rău, însă nu este nici un lucru ușor. Am senzația că omul a scăpat de sub control acestă problemă și cu cât trece timpul cu atât va fi mai greu de controlat.

Faptul că informația se află la o clipă distanță de noi, nu este suficient și cam acolo cred că ne-am pierdut. Adică trebuie să te și intereseze un anumit lucru ca să îl cauți, trebuie să fi capabil să filtrezi informația pe care o găsești acum pe toate gardurile. Din păcate o dată pornit acest mare bulgăre informațional, nu mai poate fi oprit și nu mai poate fi nici controlat.

Folosit cu cap, internetul poate fi o resursă extraordinară, un ajutor pentru copii și pentru părinți, pentru profesori și pentru elevi, un spațiu virtual de relaxare și de minunare, poate reprezenta momentul în care o mulțime de lumi se deschid în fața minții noastre, cu imagini și informații extraordinare și da, ar trebui să profităm de el la maxim.

Omul uită mereu că lumea stă într-un echilibru și că nu ar trebui să cadă în nici una dintre extreme și să-l disturbe. Internetul a ajuns să înlocuiască relațiile interpersonale, dialogul social, cărțile, părerile personale și ne acaparează viața din ce în ce mai mult. Am uitat să ne bucurăm de prea multe, iar costurile vor fi enorme.

Să recunoaștem potențialul extraordinar al internetului și să îl utilizăm așa cum ar trebui. Vă propun azi, de ziua internetului, să facem o plimbare, căci vremea de afară este minunată și pe când ajungem acasă să facem, un puzz-le de exemplu, ca să ne mai deschidem mintea.

Mergem mai departe să urmărim lucrurile petrecute în acestă minunată dată. Mergem în anul 1787, când are loc premiera operei Don Giovanni de Mozart, în Praga. Și iată deci o activitate extraordinară care ar putea înlocui internetul, măcar pentru câteva clipe, vizionarea unei opere, o experiență extraordinară.

Mergem în Anglia de data aceasta, să salutăm cu mare mare drag sosirea pe lume a unei femei extraordinare, să salutăm o parte a viitorului țării noastre, anul 1875, se naște viitoarea regina a noastră Maria. Pentru cine dorește mai multe și are răbdarea să parcurgă un mic articol este aici http://slashacudetoate.eu/regina-maria

Mergem în anul 1918 și vedem cum se sfârșește oficial primul război mondial, prin semnarea armistițiului de la Compiegne, între Antanta și Germania. Toate fronturile se închid, Germania se recunoaște înfrântă și își retrage armata, inclusiv pe cea din România. Urmează o scurtă perioadă de pace, în care lumea încearcă să regăsească echilibrul pierdut, din păcate această încercare nu are succes, căci omul nu trage nici un fel de învățăminte și concluzii și se aruncă mereu cu capul înainte.

Și pentru că tocmai ce am zis că ehilibrul și pacea nu au durat foarte mult, începem cu anul 1922, când regele Italiei îl numește prim-ministru pe Mussolini. Cam nasol moment aș spune și trebuie să repet ceva și anume faptul că marii păzitori ai lumii nu s-au sinchisit să prevină nebunia care a urmat.

Anul 1923, un mastodont cade. Imperiul Otoman se încheie după o lungă și apăsătoare perioadă de dominație. Discutăm pentru prima oară despre republica intitulată Turcia. Nu ar trebui să uităm niciodată, însă, imperiul care a stat la baza acestei republici, căci s-au ridicat din nimic și au cucerit lumea.

Anul 1947, începe procesul intentat conducătorilor Partidului Național Țărănist, cel mai cunoscut fiind Iuliu Maniu. Acum, situația este clară, aceasta s-a împotrivit comuniștilor așa cum a putut, reprezentând pentru aceștia un pericol, de aceea a și fost acuzat de înaltă trădare, asta îmi este clar. Ceea ce am văzut cu adevărat trist în toată povestea este că Maniu și-a pus toată speranța în puterile străine. Se pare, în urma analizei corespondenței acestuia cu diverși demnitari străini că i se tot promitea că soarta României nu va fi lăsată în mâinile Rusiei. Naivitatea nu își are locul în politică…nici atunci, nici acum și cred că niciodată.

Din păcate însă și acum stăm tot la mâna străinilor, acelor aliați ai nostrii pe care îi slijim și care ne vor arunca și în viitor așa cum au făcut-o și până acum, dar nu învătăm nimic din trecut, istoria este doar o altă materie neînsemnată și refuzăm să ne uităm la lecțiile ei prețioase.

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 29 octombrie - Ziua Internațională a Internetului
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *