29 Ianuarie – Automobilul, prieten sau dușman?

 Am revenit după o scurtă pauză, una benefică sper. Și avem o zi de iarnă mai călduroasă, 29 ianuarie. Prima lună a anului este aproape gata, nu înainte de a mai avea câteva surprize, însă. Se spune că azi este despre automobil,dar eu cred că ar trebui să ne uităm către altceva.

 Începem în forță cu anul 1886, când un neamț pe numele său Karl Benz a fost brevetat pentru fabricarea primului automobil funcțional din lume, alimentat cu benzină. Ei bine, respectivul moment a fost unul excepțional, o invenție extraordinară. Știm foarte bine că automobilul de acolo a devenit din ce în ce mai util și bun, însă este la fel de posibil ca pe termen lung această invenție să fie cea care va pune capăt omenirii. Nu va fi însă vina acestei invenții, ci a omului care nu a înțeles încă faptul că totul trebuie să fie cu moderație și că balanța echilibrului nu trebuie să se înclină.

 Mergem să vedem ceva mai puțin cunoscut și anume urcarea pe tron în anul 1891 a singurei regine din regatul Hawaii, Liluokalani. Este deci prima regină și de asemenea este ultimul monarh a acestui regat, pentru că a intervenit SUA care a dorit anexarea acestui teritoriu. Lucru pe care l-a și făcut. din fericire, regina a abdicat pentru că nu și-a dorit să fie oameni răniți.

 După cum am zis, nu m-aș uita doar la ideea de automobil, ci la anul 1896, când un doctoraș numit Grubbe a utilizat pentru prima oară radiațiile pentru a trata cancerul la sân. Ei, mi se pare un pas mare înainte în vederea obținerii unor rezultate pentru tratarea cancerului.

 Avem 1916, Primul Război Mondial, Germania, draga de ea, atacă Parisul cu zburătoarele numite ”Zeppelin”.

 1947, România semnează tratatul de pace cu URSS, deci ia sfârșit pentru noi în mod oficial cel de-al Doilea Război Mondial. Desigur nu începe o eră prea veselă, dar măcar nu mai suntem bombardați.

 2002, SUA prin gurița președintelui minune George W.Bush ne ține o teorie despre „axa răului„, Irak, Iran și Coreea de N, ca noi toți să leșinăm și avem senzația că America, marele salvator are tot dreptul să îi atace. Adică într-un fel sau altul, cruciadele au fost pui mici. Desigur SUA suferă de acest complex de inferioritate, pentru că pe vremea cruciadelor domniile lor erau…da. Totuși nu s-a schimbat nimic, căci tot puterea și bogăția dictează și acum.

 Deci să vedem, este oare automobilul prietenul sau dușmanul nostru? De mare ajutor este în mod clar, dar oare nu tre să ne și oprim cândva? Sau poate că acum este deja mult prea târziu pentru a discuta despre așa ceva.

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 29 Ianuarie - Automobilul, prieten sau dușman?
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *