27 Martie – Ziua Mondială a Teatrului

download - 27 Martie - Ziua Mondială a Teatrului

 Este o zi minunată de primăvară, 27 martie. Este Ziua Mondială a Teatrului, ziua minunățiilor de piese care ne încântă, care ne fac să zâmbim, să plângem, să gândim, să ne punem în pielea personajelor noastre preferate. Este ziua tuturor actorilor de teatru care aduc zilnic un minunat tribut acestei arte senzaționale. Așteptăm cu mare drag să îl vedem la Brașov pe minunatul Horațiu Mălăele în piesa „Măscăriciul„.

 Vă dorim tuturor la mulți ani și vă mulțumim că ne încântai de fiecare dată.

 Este și ziua orașului meu preferat, Sankt Petersburg, în 1703 a fost fondat de către țarul Petru cel Mare și îi doresc la mulți mulți ani, la cât mai multă înflorire și cultură. Și nu pot decât să îmi doresc să mai ajung măcar încă o dată acolo. Cine dorește să vad ceva detalii și poze din excursia mea acolo, se poate aici https://slashacudetoate.eu/sankt-petersburg-un-vis-superb și aici https://slashacudetoate.eu/sankt-petersburg-orasul-bijuterie .

 Anul 1886, foarte celebrul chiar și în zilele noastre, luptătorul apaș Geronimo se predă armatei americane și astfel se încheie războaiele dintre americani și apași. S-a predat acesta după multe și grele lupte, nu a dorit să renunțe și a sperat până în ultima clipă că va reuși, măcar parțial să îți recapete drepturile și pământurile luate de coloniștii mexicani și americani. A fost considerat prizonier de război li până la sfârșitul vieții sale a devenit faimos, mai ales după publicarea memoriilor sale.

 1907, Brâncuși, dragul nostru Brâncuși a realizat că este necesar să încheie periaoda de ucenicie și să înceapă să creeze operele sale minunate. A renunțat la modelajul tradițional și a început să sculpteze în piatră.

 1918, începe procesul de unire a țării, Sfatul Țării hotărăște unirea Basarabiei cu România. Este un moment mare, din păcate o reușită pe care am păstrat-o prea puțin timp, așa cum ne este obiceiul și asta tot pentru a da ploconul aliaților noștri „tradiționali„. Din fericire ne-am învățat minte și acum… facem exact același lucru.

 Dar mai bine să spunem încă o dată la mulți ani teatrului, cel mai bine!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 27 Martie - Ziua Mondială a Teatrului
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *