[rainmaker_form id=”578″]
Mergem în forță azi cu o grămadă de informații interesante și cu visele la purtător, cine știe, poate că vor reuși să se materializeze într-o bună zi și vom avea posibilitatea să ne creem o lumea propie în care să fim fericiți. Până la urmă suntem datori față de viață să facem asta, nu să ne ștergem nasul de plâns toată ziua. Avem personaje minunate, ce ne-au fost cu siguranță dragi din timpul copilăriei, cum este Bugs Bunny, personalități marcante cum este Spinoza, dar și evenimente cât se poate de serioase, cum este revoluția franceză.
Deocamdată notăm și despicăm istoria, căci de acolo se trag învățămintele principale. Începem cu un băiat tare fain, se intitulează Baruch Spinoza, filosof evreu olandez cu origini portugheze. În anul 1656 a fost exclus din Sinagogă pentru exprimarea ideilor sale, considerate ca fiind contrare religiei iudaice. Așa și? Ideea care mă marchează în ceea ce privește acest eveniment este legată de apartenență. Adică a avut propia lui idee, care nu era cu trendul de atunci, s-a ținut de ea, a fost exclus, dar el a devenit nemuritor. Sunt convinsă că nimeni nu cunoaște nici măcar unul dintre numele celor care l-au exclus. Bravo! Universul este Dumnezeu, a fost concluzia acestui super filosof și subscriu.
Mergem în Franța anului 1793, în mijlocul revoluției franceze despre care tot vorbesc eu și zice lumea că sunt cu biscuiții. Ideea de îi dăm jos pe unii, corupți, hoți, inculți, oribili, îi judecăm pentru trădare, le tăiem capul, toate foarte bune, dar ce urmează? Exista ceva numit Comitetul salvării publice, o organizație pentru popor, sună și bine și foarte cunoscut, nu-i așa? Un băiat pe nume Robespierre devine conducătorul acestuia. Pentru cine nu știe, acesta, intitulat foarte frumos „Incoruptibilul„ , este responsabil pentru creearea unui regim al terorii, o viziune ciudată a democrației bazată pe virtute, chipurile. O să vedem mai departe ce se va întâmpla, dar ca idee vă spun că nimic bun.
Și pentru a nu aștepta prea mult, mergem în anul 1794, anul doi al revoluției franceze, când totul era deja scăpat de sub control și băiatul despre care am discutat mai sus, Robsespierre împreună cu colaboratorii săi sunt arestați. Revoluția franceză ia sfârșit. Aș recomanda să citiți un pic în amănunt despre aceste probleme, pentru că se pot trage tare multe concluzii.
Anul 1921, un an foarte important pentru omenire fără discuții. Un canadian numit Frederick Banting, biochimist, anunță descoperirea insulinei. Această descoperire salvează sute de vieți și în zilele noastre. Nu cred că este cazul să explic că a luat premiul Nobel pentru această descoperire.
Și acum foarte important pentru toată lumea, să îi urăm la mulți ani domnului Bugs Bunny! Dragul de el, minunatul iepure, apare pentru prima oară în desenul animant „A wild Hare„ . Ce să zic, la 78 de anișori ai săi eu zic că se ține bine!
Mai povestim un pic și despre țară, care devine în anul 1956 mebru UNESCO, pentru cine nu știe exact ce este asta, Organizatiei Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură. Aș zice toate felicitările din lume, dar din păcate noi știm numai să ne batem joc. Și propoun ca îaninte să cadă tot, așa cum s-a întâmplat cu frumoasa biserică de la Rotbav să ne apucăm să dăm noi jos, măcar știm o treabă. Și mai frumoase sunt cetățile noastre proaspăt renovate cu termopane și tot ce le trebuie. Tot așa, România, te descuri de minune!
O mulțime de evenimente, care mai de care mai interesante, de nici nu ști cum să te împarți, dar asta este frumusețea unui articol și a unei zile. Fiecare informație poate fi utilă așa cum nici nu te aștepți.
Dumnezeu este universul, să nu uităm asta!
Ne auzim!