26 Martie – Ziua Mondială a Epilepsiei

img - 26 Martie - Ziua Mondială a Epilepsiei

   Este 26 martie, o zi ploioasă de primăvară. Este Ziua Mondială a Epilepsiei. Discutăm despre o boală cruntă, care nu are vindecare și de multe ori nu are nici măcar cauzalitate. Această boală neurologică afectează atât omul cât și animalul. Din fericire însă, această boală poate fi treptat controlată cu ajutor medical, însă rămâne o problemă pentru întreaga viață.

 Discutam într-un articol anterior despre depresie https://slashacudetoate.eu/fata-nevazuta-a-depresiei și despre cum este importantă susținerea de la cei din jur, însă și despre faptul că nu trebuie să uităm că deși este greu pentru noi cei aflați în jur, cel mai greu este pentru persoana atacată de boală. Ei bine, la fel și aici. Ne facem griji, ne doare suferința unei persoane dragi, încercăm să ajutăm. Dar să nu cumva să uităm, am să tot zic asta, nu pe noi trebuie să ne ajutăm!

 Pacientul cu epilepsie trebuie să se împrietenească cu acest demon care îl chinuie, sub nici o formă nu îl poate ignora. Este necesară monitorizarea crizelor, este necesară monitorizarea medicamentației și foarte important, mediul înconjurător poate deveni cel mai mare dușman.

 Omul trebuie să îl cunoască pe acest demon, să îl cunoască foarte bine, să se apropie de el, căci viața lor se împreunează fără doar și poate. De aceea, nimeni în afară de cel care trebuie să trăiască în fiecare clipă cu ideea că propriul corp îl poate ataca în orice secundă, nu poate să înțeleagă. Este greu să fi pregătit constant pentru așa ceva, să fi mereu pregătit pentru  stare de alertă, pentru o stare de război declarată din senin de propriul tău corp.

 Nu putem decât să încercăm să fim alături de cei dragi, să fim empatici și să înțelegem că ei știu mai bine ce le trebuie, chiar dacă noi le dorim tot binele din lume.

  Mergem în anul 1827 să îi spunem dragului nostru Beethoven drum lin. Capodoperele sale, muzica lui de-o forță extraordinară este alături de noi mereu. Odă bucuriei pentru tine!

 1881, România devine regat pentru prima oară, iar pe tronul țării se urcă primul nostru rege Carol I. Deși nu a fost român, a făcut multe pentru acestă țară și în felul său gri de prusac a încercat să fie un rege bun pentru noua sa țară adoptivă.

 1917 se naște în SUA faimosul John F. Kennedy. Din păcate este foarte faimos pentru felul în care a sfârșit viața. Totuși este amintit până în zilele noastre pentru politica liberală pe care a susținut-o.

 Anul 2000, pentru este ales președinte al Rusiei, Vladimir Putin. Sigur că și acum tot el este președinte și am senzația că tot are să mai fie vreme îndelungată. Ne deranjează foarte mult și obișnuim să dăm mult din gură despre el, despre ei, despre subiect, cu toate că noi avem aici niște probleme de care trebuie să ne ocupăm.

 2007 este prima ediție a premiilor Gopo, adică premiile pentru filmul românesc. Acum, părerile sunt împărțite. Cel puțin anul acesta a fost un scandal general, deci, ceva românesc, foarte frumos și elegant.

   Trăim într-o lume care nu ne permite să avem control asupra lucrurilor imporante cu adevărat, dar în loc să ne ocupăm să înțelegem ceea ce ne înconjoară, să învățăm să jonglăm cu aceste lucruri, ne ocupăm de tot soiul de mizilicuri și chestiuțe care nu fac altceva decât să ne umple de energii negative.

 În loc să ne ocupăm de astfel de boli, de tot soiul de descoperiri științifice, medicale, arheologice, biologice, zoologice și așa mai departe, descoperi care să ne ajute să înțelegem cine suntem și de ce, ne preocupăm de război unii cu alții, religii și mai ales politică.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *