25 iulie – Vai de capul nostru!

Haideți să parcurgem și azi o frumoasă călătorie prin trecut, pentru că avem o mulțime de informații interesante și spre sfârțit vom puncta o întâmplare care pe mine m-a scârbit groaznic de tare ieri și abea genul acesta de mizerii mă fac să spun vai de capul nostru! Dar hai să urlăm mai departe ca niște deștepți ce suntem.

Începem prin a discuta despre anul 306, când este proclamat împărat Constantin cel Mare. Știm că băiatul acesta este responsabil pentru „legalizarea„ creștinismului în Imperiul Roman. Lumea spune că l-a văzut pe Dumnezeu sau ceva așa și s-a dus de la păgânism la religia corectă, dar gurile spurcate ( cu care desigur sunt de acord) spun că a fost o decizie politică, pentru a-i opri pe romani să se mai bată între ei, căci avea nevoie de toate forțele posibile. Noi și acum ne batem unul cu celălalt ca niște isterici, pe teme la fel de interesante precum religia, cum ar fi de exemplu, partidele politice.

Mergem în Anglia anului 1554 când regina Maria Tudor despre care am povestit de mai multe ori, se căsăstorește cu spaniolul Filip al II-lea. Această căsătorie a fost contestată atât de nobili cât și de popor, din cauza fricii de a fi conduși de către un străin. Acest lucru nu s-a întâmplat, ba din contră, regina era lăsată singură pentru perioade lungi de timp, soțul său având treburi de rezolvat în țara sa. Visul ei de a da Angliei un moștenitor, cu acest soț pe care îl iubea, s-a spulberat. Istoria spune că Filip nu a fost prea încântat de soția sa, acum nu cred că vom avea să cunoaștem adevărul.

Rămânem la aceeași familie, dar ne mutăm în anul 1603, când rege al Angliei devine Iacob I, primul rege al dinastiei Stuart în Anglia. Acesta este fiul Mariei Stuart a Scoției și ajunge rege în Anglia numit de către Elisabeta I care nu a avut moștenitori direcți.

Mergem în 1799, în Egipt și îl privim pe faimosul domn Napolen I care învinge armata otomană de 10000 de oameni. A fost o victorie pe cinste și un mare eveniment istoric, din păcate băiatul acesta nu a sfârșit așa cum și-a dorit, dar până la urmă astfel de destine nu sunt printre cele mai obișnuite și predictibile. Oricum, a intrat în nemurire fără dar și poate.

Anul 1917,Mata Hari, cunoscută ca și curtezană, dansatoare, dar mai ales spioană este găsită vinovată de către un tribunal frncez de spionaj în favoarea Germaniei în timpul primului război mondial și este condamnată la moarte

1943, regele Victor Emanuel al III-lea îl destituie pe Mussolini din funcția de prim-ministru. Era fascistă în Italia ia sfârșit, la fel cum ia sfârșit și cea din Germania. Cel puțin pur teoretic, desigur, căci în realitate au îmbrăcat alte forme. Nu știu în Italia actuală, parcă s-au mai potolit băieții ăștia, dar în Germania se intitulează democrație.

1978, Anglia, se naște primul copil copil conceput prin fecundare artificială și anume o fetiță sănătoasă. Noi suntem atât de avansați în zilele de azi, încât tot sf duh are puterea cea mai mare în ceea ce privește medicina.

P.S. Ieri în stația de autobuz o superbă mamă își educa progenitura să se strâmbe ca un cretin în fața oamenilor ANGAJAȚI să măture pe stradă și cum trebuie să învețe să nu ajungă ca ei și cum pfuuaai ce urât pute. Și voi îmi spuneți că să ajungem ca la ucrainieni să băgăm politicienii în gunoi? Păi aș avea câțiva de băgat colo înaintea politicienilor, că așa bine i-ar fi stat la cucoană, ar fi fost ca acasă!

Stai călmă, progenitura nu o să ajungă să măture străzile, cu așa educație nu va fi capabil de așa ceva!

Și să zici mersi că trăim în „civilizație„ că așa o lopată vedeam în fața ochilor cu chipul tău superb sculptat pe ea…

Ne auzim!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 25 iulie - Vai de capul nostru!
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Comments

  1. Sammy

    Do you have any kind of suggestions for writing articles?
    That’s where I constantly struggle and I simply wind up looking empty display for
    very long time.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *