[rainmaker_form id=”578″]
Ia să vedem data de 25 august cum arată, căci de la distanță pare interesantă ziua, plină de personaje istorice celebre, cum ar fi Galilei și faimoasa lui invenție, primul telescop, care a ajutat lumea să vină mi aproape de realitate.
Începem cu un personaj tare interesant, Margareta de Anjou, conducătoare casei de Lancaster, în războiul celor două roze, moare în 1482. Aceasta reperezintă un personaj atipic pentru respectivele vremuri, având nenorocul de a se căsători cu regele Henric al VI-lea al Angliei, care nu era un personaj aflat în toate mințile sale, lucru care l-a făcu o țintă sigură. Asta a însemnat că Margareta s-a văzut nevoită să lupte pentru tron și pentru fiul său, despre care se spune chiar și în zilele noastre că nu a fost fiul regelui.
Încercăm cu un personaj tare interesant, domnul țar Ivan al IV-lea, care se naște în anul 1530. Acest personaj mai este cunoscut sub numele de Ivan cel Groaznic și este primul care și-a luat titulatura de țar, titulatură care se referă la moștenirea tronului cezarilor, deci îi ridică pe împărații ruși la nivel mistic. Cine dorește să afle mai multe despre acest personaj, poate găsi aici http://slashacudetoate.eu/ivan-cel-groaznic .
Mergem mai departe, în renașterea italiană, perioda mea preferată, despre care pregătesc un articol și discutăm despre anul 1609, Galileo Galilei inventează primul telescop cu refracție. Sigur că acesta a fost utilizat de către marelele Galilei pentru a face observații astronomice extrem de importante și apoi a creeat mai multe , pe care le-a împărțit pentru a nota observații de la mai multe persoane. Cu acest telescop a observat pentru prima oară sateliții lui Jupiter, considerați până atunci stele. De aici a început să se contureze ideea că nu toate corpurile cerești gravitează în jurul Pământului. Oricum, perioada respectivă, familia de Medici, Florența, Galilei, renașterea, sunt cu toate excepționale. Se pot citi câteva cuvinte în articolul http://slashacudetoate.eu/florenta și sper că mai urmează câteva.
Mergem în 1758 și discutăm despre Războiul de Șapte ani. Federic cel Mare al Prusiei înfrânge armata rusă în bătălia de la Zorndorf. Acum, ce este exrem de interesant legat de acest război este faptul că poate fi considerat primul război mondial, pentru că a inclus un număr mare de puteri de pe întreg globul. Îm mare parte acest conflict s-a sfârșit prin scăderea influenței Franței și transformarea Angliei într-o putere colonială dominantă.
1920, se decide războiul polono-sovietic, balanța fiind înclinată către Polonia, care reușește îndepărtarea rușilor din Varșovia, sub conducerea generalului Jozef Pilsudski.
1954, România participă pentru prima oară la Campionatele Europene de atletism, iar doamna Iolanda Balaș iese pe locul doi. O mare performanță pentru noi și desigur pentru acest atlet fenomenal și munca extremă depusă de aceasta.
1991, mergem să aruncăm un ochi către lansarea în formula 1 a lui Michael Schumacher. Ultima oară când am auzit despre el, se străduia să își revină după groaznicul accident de schi prin care a trecut. Veștile nu par a fi foarte bune, totuși.
Uniunea Sovietică se destramă în continuare, așa cum am putut urmări zilele trecute. De data aceasta este rândul Belarusului să își declare independența.
2012, moare Neil Armstrong, primul astonaut care a călact pe lună, cel puțin oficial. Gurile rele spun și azi că nu s-a întâmplat niciodată aterizarea pe lună și că este doar o campanie de pr a SUA. Ca și argument se aduce faptul că în zilele noastre, când tehnologia a evoluat atât de mult nu se mai fac expediții pe lună și pare ciudat. Nu am nici cea mai mică ideea care este realitate și din nou, nu cred că vom afla.
Ne auzim!