20 iulie – Ziua Aviației și Forțelor Aeriene Române

Stema Statului Major al Fortelor Aeriene 256x300 - 20 iulie - Ziua Aviației și Forțelor Aeriene RomâneMergem azi cu o zi foarte interesantă și plină cu de toate, care mai de care. În primul rând urăm la mulți ani Aviației române și Forțelor Aeriene. Acum mergem să dăm și explicațiile de rigoare legate de această sărbătoare. Creștinii îl sărbătoresc azi pe prorocul Ilie, care este considerat protectorul forțelor aeriene.

Acum, băiatul acesta, Ilie este scos din vechiul testament, unde lucrurile sunt mai puțin așa cu blândețea și cu iertarea, mai mult cu molime, pedepese și scandal. Mă gândesc că fiind celebru pentru a zbura pe bolta cerească cu un car de foc a fost ales protectorul aviaței.

M-aș opri la acesta o secundă la aceste povești, căci mi s-a părut superbă treaba asta cu tatăl său îi punea scutece de foc, a adus asupra unor băieți care l-au supărat foc și secetă, sună creștinesc, așa? Nu aduce deloc a păgânism, nici pomeneală de așa ceva, este frumos, cu milă, cu întoarece obrazul, din astea așa.

Mergem să anunțăm nașterea lui Alexandru cel Mare, în 356 î.d.H. Dacă nici băiatul acesta nu și-a câștigat nemurirea, atunci nu și-a câștigat-o nimeni. Plin de ambiție, dorință și desigur multă nebunie, a fost o personalitate extrem de interesantă. Și el, desigur, la fel de creștin precum Ilie, dragul de el.

Mergem la un an frumos, 802, când Carol cel Mare, regele francez cunoscut ca și Charlemagne , primește de la califul Harun al-Rashid un elefant și alte daruri. Acum, nu pare cine știe ce eveniment, însă eu m-am bucurat pentru momentul de întoarcere în timp, în copilărie, cine a citit 1001 de nopți știe la ce mă refer, iar cine nu a făcut-o, poate ar fi momentul să înceapă. Așa de frumoase erau casetle cu povești că nici în zilele noastre nu aș fi făcut altceva decât să stau și să ascult.

Mergem în Italia anului 1304 să anunțăm nașterea domnului Petrarca. Pentru cine nu știe, prozator italian de mare clasă, unul dintre precursorii renașterii, extrem de cunoscut pntru sonatele sale și pentru pasiunea sa pentru o femeie intitulată Laura. Am văzut la Verona ceea ce se spune că este mormântul său, însă se pare conform testelor că este o femeie îngropată acolo.

Mergem mai departe în 1514, când un mic nobil secui, pe românește intitulat Gheorghe Doja este executat prin așezarea pe tronul încins, pentru că a condus o răscoală țărănească împotriva magnașilor unguri. Nu cred că are sens să mai zic ceva.

Îl cunoașteți pe Pancho Villa? Ei bine acest băiat a condus revoluția mexicană, în mare parte cu trupe de guerilla, împotriva latifundiarilor, cu scopul de a ajuta țăranii. În anul 1923 este ucis cu 47 de gloanțe, de către asasini plătiți, din ordinul președintelui mexican Alvaro Obregon. Overkillul acesta mi-a arătat faptul că era considerat extrem de periculor și trebuia să se termine cu el repede și bine.

1927, moare regele Ferdinand al României, iar coroana sare un cap și trece la nepotul său, Mihai, care va deveni la vârsta de cinci ani, Mihai I al României. Am mai povestit în cadul articolului despre regina Maria ( http://slashacudetoate.eu/regina-maria ), faptul că moștenitorul real al tronului Carol al II-lea, nu era considerat ca fiind demn de a primi tronul din cauza comportamentului său neadecvat. Sper că vor sosi și articolele pentru ceilalți regi ai României în gala personalităților cât mai curând.

Drumuri bune majestate! Ai făcut tot ce ai putut și știu că te-a măcinat faptul că nu ai fost conceput pentru a face mai multe!

Anul 1944, Hitler supravietuiește unei încercări de asasinat și bineînțeles că descoperă complotul și dă ordin șă fie executați toți cei care au fost implicați. Din păcate sunt unii care au avut noroc, mai ales dacă te gândești că nu era la prima încercare. Interesant este că de fiecare dată a fost vorba despre persoane care i-au fost apropiate. Mai ales spre sfârșit au înțeles că singura scăpare din nebunia în care se aflau, era asasinarea lui.

1944, India de data aceasta, se anunță oficial apariția unei epidemii de holeră, care a ucis 34000 de oameni, în trei luni. Acum ar fi bine de citit lucrul acesta și de reținut atunci când ne plângem, ne văităm și ne dăm de ceasul morții, „vai de mine, țara se duce naibii„ , „vai de mine, bla bla BLA„

În 2016 ne luăm adio de la Radu Beligan, unul dintre marii noștrii actori și regizori. A rezistat mult acest domn și ne-a bucurat de fiecare dată cu talentul domniei sale. Drumuri bune!

Ne auzim!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 20 iulie - Ziua Aviației și Forțelor Aeriene Române
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *