Să mergem mai departe cu surprizele zilei de azi, 17 ianuarie și să vedem ce noutăți găsim pe aici.
Mergem țintă în anul 1821, când este vorba despre redactarea unui document intitulat „Cererile norodului românesc„, document care se referă la problema amestecului puterilor străine în treburile țării, precum și alte reforme. Cred că azi, 17 ianuarie 2019 acest document încă nu a ajuns la cine trebuie, căci tot acolo suntem. Sigur că din cauza faptului că a trecut atâta timp s-au schimbat puterile și o parte din norod este convins că puterile tre să se bage, dar hei, să scoatem totuși documentul și să-l vedem un pic, poate cine știe?!
Mergem în anul 1904, când la Moscova este interpretată în premieră piesa de teatru „Livada de vișini„ a lui Anton Pavlovici Cehov, la 44 de ani de la nașterea marelui scriitor. Extraordinar este să vezi cum astfel de lucruri nu dispar totuși, este o mare bucurie pentru mine.
1906, se înființează Oficiul Român de Invenții. Sigur că este cam târziu, față de alții care se ocupaseră de mult cu așa ceva, dar noi mereu ne prindem mai greu și câteodată și când ne prindem este degeaba.
1933, m-am distrat un pic. Discutăm despre reducerea pensiilor și salariilor, conform deciziei luate de Parlament. Aceasta a fost a treia „curbă de sacrificiu„, așa era intitulată. Un pic m-am șocat căci am avut senzația că în perioada interbelică când aveam numai oameni politici unul și unul de mare clasă, culți și din familii, țara zbârnâia. Ei bine…Iată!
1945 este eliberată Varșovia, capitala Poloniei , de sub ocupație germană. A avut de tras Polonia cu nemții și nu a fost o perioadă prea veselă pentru ei, iar unele probleme frustrări îi mai urmăresc și azi.
Am avut și noi de tras diverse, dar la noi nu este așa de important, ne descurcăm și așa. Poate când se va scoate la iveală documentul despre care am discutat mai sus și norodul va mai deschide un pic ochișorii, poate atunci vom mai rezolva câte ceva, doar că sun slabe șanse ca în timpul vieții mele să văd o asemenea minunăție.