16 ianuarie – Nota de plată și sărbătoarea lanțului

 Avem 16 ianuarie, o altă zi interesantă și plină de evenimente și personaje fantastice, unele dintre ele chiar controversate. Avem o zi scrurtă dar concentrată, avem sărbători minunate și note de plată. E de rău!

 Începem cu anul 1605, Spania, când este publicată prima ediție a cărții Don Quijote de la Mancha. Oau, 1605! Am fost extrem de surprinsă să aflu acest amănunt, pentru că a trecut atâta timp, au trecut lumi întregi și este încă de actualitate.

 Avem apoi Amsterdam 1632, când o serie de chirurgi se adună în jurul corpului unui criminal executat prin spânzurătoare, în vederea înfăptuirii unei autopsii. Tot în același an Rembrandt va picta faimoasa sa lucrare intitulată „Ora de anatomie a doctorului Nicolaes Tulp”. Omul a înțeles că trebuie să studieze interiorul corpului omenesc pentru a realiza cum funcționează acesta.

 1919, SUA, intră în vigoare ”Legea prohibiției„, deci interzicerea vânzării de băuturi alcoolice, valabilă până în 1933. În această perioadă s-a îmbogățit niște băieți care au vândut pe sub mână alcool, au început să bea niște oameni care nu o mai făcuseră până atunci și tot așa. Nu prea a ieșit bine.

 1945, după semnarea armistițiului celui de-al Doilea Război Mondial, Românica mea simpatică primește de la ruși nota de plată. Este vorba despre suma de 300 de milioane de dolari, sub formă de mărfuri, pentru stricăciunile și daunele cauzate în urma operațiunilor militare și a ocupării teritoriului sovietic. Oups!

 1945, în Germania, Hitler se mută în buncăr, convins în sfârșit de faptul că circul era gata. Ei așa ceva nu avea cum să se termine bine, cât ești tu de dictator, ce-i prea mult strică!

 2005, o..tanti pe nume Adriana Iliescu devine cea mai vârstnică femeie care dă naștere unui copil, la 67 de ani. Sigur când natura vrea, nu ai ce să îi faci, dar nu prea a vrut. Da, este aici o poveste pentru 5 romane și minim 3 schițe și fiecare va spune că este pro sau contra, alții vor spune că nu are nimeni dreptul să se bage, este o chestiune de păreri personale pentru că nu scrie nicăieri nimic contra, tra la la. Ideea este că suntem testați pentru orice și dăm mi de teste de toate felurile să devenim x, y, z, doar să devenim părinți nu. Știu, este cumplit ce spun aici, căci drepturile fundamentale ale omului, dar vin doar să întreb dacă nu cumva discrepanțele sunt prea mari și dacă această prăpastie nu devine cumva greu de acoperit.

Pe post de încheiere am de întrebat ceva și anume, ce fel de sărbătoare este „Cinstirea lanțului Sfântului Apostol Petru„ ? Și mai ales ce lanț?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *