Avem data de 11 ianuarie, începem ușor așa să pășim tot mai adânc în acest nou an. Se pare că discutăm despre Ziua Națională a Artei Fotografie, fiind ziua de naștere a lui Carol Popp de Szathmary (1812-1887), recunoscut ca primul fotograf al României și primul fotoreporter de război din lume. Încă o dată această rubrică a mea de 2 lei își arată utilitatea. Ca să spun sincer nu auzisem până acum de acest domn, acesta care a fost printre primii 10 fotografi ai Europei, șmecher, nu? Este motivul pentru care sunt extrem de pornită împotriva sistemului nostru de învățământ, extrem de prost creeat și executat și mai prost. Am învățat atâtea minuni, mai ales despre ce au făcut și au zis alții, dar despre ce s-a întâmplat pe aci, pe la noi, ma slăbuț așa, căci nu prea contează. Mari personalități, invenții, creiere, chestii de gen. Nimic. Tot așa să mergem mai departe că este bine.
Mergem mai departe, anul 1600, împăratul Rudolf al II-lea, primește solia lui Mihai Viteazul, în vederea recunoașterii acestuia ca domn al Transilvaniei. Pentru cine nu știe, Mihăiță și-a văzut sfârșitul din amabilitatea acestui foarte drăguț împărat. Eu nu cred că Basta a acționat singur, fără știrea șefului său. Dacă nu chiar a acționat la ordinul său. Dar hei, istoria este scrisă de învingători.
1865, Cernăuți. Avem lupta românilor, aceea care defapt nu a existat niciodată, pentru că nimeni nu vroiam Marea Unire. A avut loc prima adunare a „Societății pentru cultura și literatura română„ a românilor din Bucovina.
1909, la conducerea Partidului Național Liberal vine Ionel I.C. Brătianu. Este azi considerat figura în jurul căreia gravitează Marea Unire, dar nu prea sunt de acord. Adică discutăm despre un om politic extraordinar, da, un om abil și de o inteligență aparte, însă eu nu uit că a militat puternic pentru neutralitate, că i-a venit greu să se înhame la o luptă pe care după aceea și-a însușit-o. Acum, are meritele lui, însă pentru mine personalitatea unirii este Regina Maria https://slashacudetoate.eu/regina-maria . Ea nu s-a temut.
1922, se utilizează pentru prima oară insulina pe un bolnav de diabet. Ei abia aici discutăm despre lucruri de o importanță capitală, ca idee mi-ar fi plăcut și despre asta să învăț la școală, dar hei, ne place să subliniem mereu și mereu același lucruri, nu vrem deloc să ne deschidem un pic mințile.
Ar mai fi niște lucruri legate de NATO, care condamnă URSS pentru diverse, de americani, democrația lor și Guantanamo Bay, dar chiar nu are rost, căci ipocrizia este lucrul pe care nu îl sufăr. Pot înțelege răutatea, dar nu ipocrizia. Și asta văd în NATO și SUA.
Mai bine să ne orientăm spre studiul unor lucruri interesante, a unor persoane excepționale, cum ar fi pentru azi să ne uităm către prima campanie de fotografiere a unui război.