10 aprilie – Adio domnule președinte!

10 aprilie, o zi frumoasă de primăvară. Acum 9 ani cădea un avion cu președintele Poloniei. De atunci acest popor fantastic nu pare să își mai găsească drumul și calea. Coincidență? Nu prea cred

Începem cu anul 1849, pe teritoriul țării, unde au loc primele tratative ale revoluției pașoptiste, între Avram Iancu și liederii maghiari ai revoluției. Din păcate aceste tratative au eșuat atunci și continuă și în ziua de azi, fără a avea un rezultat pozitiv.

Rămânem pe teritoriul nostru, unde în anul 1877 se întrerup relațiile diplomatice cu Imperiul Otoman, pentru că se pregătește lupa pentru independență. Din fericire acest lucru s-a rezolvat cu un rezultat pozitiv, lucru de care mă mir un pic.

Mergem la anul 1912, unde vasul Titanic plecă în primul și ultimul său voiaj, între Anglia și SUA.  A fost o mare sărbătoare când acest mare și luxos vas a plecat pentru prima oară pe mare. Datorită cienamatografiei, știm cu toții azi ce s-a întâmplat.

Revenim în țară și vorbim despre pricipele Nicolae, în anul 1937, când a fost decăzut din rangul de membru al casei regale românești, din cauza unei căsătorii neaprobate. Din acel an principele a plecat in exil sub un alt nume. Am discutat despre astfel de probleme și în articolul anterior, și anume despre casa regală a Angliei. Mă întreb însă cum se poate să fi decăzut din dreptul de a fi membrul unei familii, fie ea și regală. Adică natura este cea care joacă în acest caz rolul principal, te-ai născut în respectiva familie. Și încep să mă întreb ce s-a întâmplat cu moștenitorii regelui Ferdinand și a reginei Maria, pentru că mai avem și cazul viitorului rege Carol al II-lea, despre care știm că nu a putut fi oprit să se căsătorească cu cine dorește, fără a servi intereselor casei regale.

Venim mai aproape de zilele noastre și discutăm despre anul 2010, când în apropiere de un aeroport din Rusia, cade un avion în care se afla președintele Poloniei, soția acestuia, președintele băncii naționale și desigur alți câțiva diplomați polonezi. A fost declarat desigur un accident, fără prea multe discuții și evident se poate și asta, pentru că până la urmă există și accidente și nu chiar în orice se află o teorie a consiparției. Dar cumva, nu știu de ce gândul m-a dus la faptul că ceva necurat s-a întâmplat acolo. Adică erau niște discuții politice legate de Polonia și de acest președinte la vremea respectivă și uitându-mă la felul în care acționează azi Polonia și liderii săi politici, nu știu ce să spun. Totuși nu avem posibilitatea de a ști care este adevărul și poate că asta niciodată nu se va afla, dar cu siguranță vor rămâne mereu cele două tabere.

Ne auzim!

235254341 3956599054469022 1982880106145174197 n 1 - 10 aprilie - Adio domnule președinte!
Ultimele postari ale lui Ioana Trif (vezi toate)
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *